Για το πρόβλημα στις πληρωμές των προγραμμάτων 18μηνης μερικής απασχόλησης και στην τακτική επιχορήγηση των σχολείων απαντά ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει για την πληρωμή των εργαζομένων μερικής απασχόλησης στο Δήμο Χαλκιδέων, σας γνωρίζουμε ότι:
Τα 18μηνα αυτά προγράμματα, λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς καμία συμμετοχή των Δήμων.
Τόσο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου έχουν κατ’ επανάληψη παρέμβει προς το ΥΠ.ΕΣ. για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πρόβλημα έχει προκύψει από τις αρχές του έτους με την είσπραξη της τακτικής επιχορήγησης, που αφορά στις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων της πόλης μας. Και εδώ, κατόπιν πιέσεων, δημοσίευσης στα ΜΜΕ και επιστολών του Δημάρχου Χαλκιδέων Θ. Ζεμπίλη και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, Στ. Γκάβαλη προς την Υπουργό Παιδείας, απεστάλη προ μιας εβδομάδας μια μικρή προκαταβολή από το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης για το έτος 2010, που συνήθως η κατανομή της στα σχολεία, γινόταν τέλη Ιανουαρίου.

Τα ζητήματα αυτά, θα συζητηθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της ΤΕΔΚΕ.