Στο Αλιβέρι δημιουργήθηκε Επιτροπή Μανάδων κατά της ρύπανσης και της καύσης RDF απο την ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο στο Μηλάκι. Η Επιτροπή σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή μαζικών φορέων κατά της καύσης RDF έστειλαν επιστολή στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ.Σουφλιά σχετικά με το θέμα. Η επιστολή έχει ως εξής:

                                                                       
«Κύριε   Υπουργέ, όπως πληροφορηθήκαμε η αρμόδια υπηρεσία σας ΕΑΡΘ σας εισηγείτε με έγγραφό της να εγκρίνετε τη καύση τυποποιημένων σκουπιδιών (RDF)  απο την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου.
Εχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής μας γιατί  και ο καθηγητής
κ.Μαρκάτος σε πόρισμάτου για λογαριασμό του σωματείου εργαζομένων στην ΑΓΕΤ δεν αποκλείει την  έκλυση στην ατμόσφαιρα διοξινών  και βαρέων μέταλλων.
Στο Αλιβέρι 25 μαζικοί φορείς όπως π.χ ο Εμπορικός Σύλλογος ,ο Σύλλογος Οικοδόμων, η Ενωση Συνταξιούχων ΔΕΗ Αλιβερίου, Αθλητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων κ Κηδεμόνων
κλπ λένε όχι στην καύση .
Την συμπαράστασή τους έχουν εκδηλώσει Πανευβοικά η Μητρόπολη Χαλκίδος,το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας ,ΤΕΔΚ Ν.Ευβοίας οι Δήμοι Ταμυνέων ,Αυλώνος ,Δυστίων,Ερετρίας Αυλίδος, και Χαλκίδος ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας, το Τεχνικό Επιμελητηριο ,Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ευβοίας ,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κύμης κλπ.
Την ύστατη τούτη ώρα κ. Υπουργέ αφουγκραστήτε την κραυγη αγωνίας των εκατοντάδων νέων μανάδων της περιοχής μας που υπογράφουν το γράμμα τους προς εσάς και προσβλέπουν ότι θα τις ακούσετε  και δεν θα τις απογοητεύσετε«.