Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη στάση της Υπουργού Παιδείας. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων-Αναπληρωτών Αθήνας. Η στάση της αυτή, αν μη τι άλλο, δείχνει αναλγησία, μίσος, απέχθεια και περιφρόνηση στους ανά την Ελλάδα «παρατρεχάμενους» ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που τόσα χρόνια προσπαθούν να βρουν «στον ήλιο μοίρα».
Για μια υπουργό, που ο μόνος διάλογος που γνωρίζει είναι αυτός της «διαβούλευσης», δηλαδή ο στημένος διάλογος, η στάση αυτή είναι απολύτως φυσιολογική.

Προφανώς η Υπ.Παιδείας, ό,τι είχε να πει το είπε για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς: Από το 2011 και μετά, τουλάχιστον οι 40.000 από τις 45.000 που έχουν προϋπηρεσία, θα ξαναπάρουν το δρόμο για τον ΑΣΕΠ, το δρόμο για τον καιάδα της ανεργίας! Με δυο λόγια, τζάμπα τόσα χρόνια μάζευαν προϋπηρεσία…
Η Υπ.Παιδείας τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί  χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες!

Η συγκεκριμένη στάση της Υπ.Παιδείας, που χαρακτηρίζεται από αδιαλλαξία, αυταρχισμό και υπεροψία, δείχνει πόσο υποκριτικά είναι τα συνθήματα «πρώτα ο πολίτης», «πρώτα ο μαθητής».
Ας έχουν γνώση οι φύλακες!
Το κίνημα έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να καταργεί στην πράξη τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ωρομισθίων-αναπληρωτών,

το Σάββατο 28 Νοέμβρη, ώρα:12.30 στα Προπύλαια.

Την  Κυριακή  29  Νοέμβρη  ώρα 6 μμ στο  Εργ. Κέντρο Χαλκίδας  συγκροτούμε  Επιτροπή  Αγώνα

Δευτέρα 30 Νοέμβρη, ώρα 12.30 στο Υπουργείο Παιδείας.

Κλιμάκωση στις 10 Δεκέμβρη με συμμετοχή στα πανελλαδικά-πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Απαιτούμε απεργία στις 17 Δεκέμβρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ με αιχμή το ασφαλιστικό αλλά και το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία.