Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση της Ε.Ε. για διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» και τη δυνατότητα των κεφαλαιοκρατών να επιβάλλουν «μέσω ατομικών διαπραγματεύσεων» ως ανώτερο όριο της μέσης εβδομαδιαίας εργασίας τις 65ώρες.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει. Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

«Πρόκειται για απόφαση που έχει καθολική σημασία και θα εφαρμοστεί παντού. Την απόφαση αυτή (έκθεση Σέρκας) ψήφισαν χωρίς δισταγμό, με χέρια και με πόδια, τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ο ΣΥΝ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Ε.Ε. Η απόφαση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Χτυπά ευθέως και στοχεύει στην κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προώθηση των ατομικών .
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα άμεσα και αποφασιστικά να δώσουν παντού τη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των εργαζομένων μέσα από μαζικές διαδικασίες στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς και αλλού, μαζί με τα άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως απολύσεις κλπ. Καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν την Ε.Ε., τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου. Να μην έχουν καμιά αυταπάτη για το ρόλο του Συνασπισμού, γιατί είναι χαμαιλέοντες και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, πλασάροντας φιλεργατικό προσωπείο. Να μην πειθαρχήσουν στις αντεργατικές πολιτικές.
Να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης, να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα. Να γίνει κατανοητό ότι η πάλη για τα δικαιώματα τους και την βελτίωση της θέσης τους περνάει μέσα από την καταδίκη και των απεγκλωβισμό των κομμάτων που υπηρετούν και στηρίζουν τις αποφάσεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας καλούν να φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Μέσα από την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών, που είναι ευθυγραμμισμένες στην ίδια λογική, είναι αναγκαία και επιβάλλεται.
Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν με κανένα τρόπο την εφαρμογή αυτής της άθλιας, αντεργατικής και αντιδραστικής απόφασης στην πράξη.
Να διεκδικήσουν:
– Κατάργηση της μαύρης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας.
– Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση, ωρομίσθιο κ.λ.π.)
– Κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έργου και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– 7ωρο-35ωρο-5νθημερο.
– Να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος και ο χρόνος που θα μπορεί να αναπαύεται ο εργαζόμενος. 
 Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα χωρίς να χαθεί λεπτό, να συνεχίσουν με σχέδιο, οργανωμένα την απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική στην εργοδοσία.
Να πάρουν μέρος στις  27  Νοέμβρη μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα οργανώσει το ΠΑΜΕ».