Διαμαρτύρεται  ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ   για την κριτική που  έκανε το  ΚΚΕ  στην στάση που  κράτησε στις τελευταίες κινητοποιήσεις και έτσι το το Κομμουνιστικό Κόμμα με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη δική του άποψη, δίνοντας απάντηση στον Συνασπισμό..  


 

«Όμως  μαζί με  την πολιτική «ομπρέλα»  και το  «χάιδεμα» των αυτιών  που του καταλογίζεται  , υπάρχει η ψηφοθηρία και το κρυφτούλι  που παίζεται  με το άγχος της κάλπης .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η  στάση  τους στην συγκέντρωση που οργανώθηκε την Τρίτη  9 Δεκέμβρη  στην Χαλκίδα.  Παρότι είχαν  επαφές και  είχαν συμφωνήσει  για την συγκέντρωση  με τις ομάδες «Μαύρο Πιπέρι», « Ανταρσία  στον Εύριπο»,  « ΜΕ.Ρ.Α» , δεν  έβαζαν ο καθένας  την υπογραφή του  στο κάλεσμα , αλλά  ψαρεύοντας  στα θολά νερά  υπέγραφαν ως  «συλλογικότητες  και άτομα της Χαλκίδας». Δεν  σταμάτησαν όμως  μέχρι εκεί.  Στην αγωνία    (από την  αστυνομικού τύπου παραπληροφόρηση)  των καταστηματαρχών της Αβάντων  και των  γονιών που  έπαιρναν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια ,  άλλα  στελέχη τους  έλεγαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την συγκέντρωση και άλλα  βρίσκονταν στις πρώτες σειρές  .

H πολιτική τους αξιοπιστία  είναι   σαν την  «σοβαρή» κριτική που λένε  ότι κάνουν  στο  ΠΑΣΟΚ  για τις ευθύνες του στο κίνημα   και από την άλλη  δεν χάνουν  ευκαιρία  να βρίσκονται  και να φωτογραφίζονται  μαζί , δίπλα- δίπλα  σε όλες τις  συγκεντρώσεις  της  ΓΣΕΕ, του  Εργ. Κέντρου Εύβοιας  κ.ά,  αρκεί να εξασφαλίσουν  λίγο το μικρόφωνο  για τον ρόλο του μαϊντανού.  

Δεν έχει άδικο ο κόσμος  που τους  κατηγορεί  ότι είναι  «και με τον  αστυφύλαξ  και με τον χωροφύλαξ» 

Μπορεί  να γεμίσαμε  από συλλογικότητες, Μ.Κ.Ο., Ενεργούς  πολίτες κλπ σε μια  ανέλπιδα προσπάθεια να χαθεί , η έννοια της  ταξικής πάλης,  ο ταξικός προσανατολισμός  και   η  αγανάκτηση να  εκτονώνεται σε ανώδυνα κανάλια  ,  αλλά το ταξικό κίνημα  θα συνεχίσει να βάζει την δική του  σφραγίδα   στις εξελίξεις  σαν  αντικειμενική ανάγκη  της εποχής μας».