Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, με αφορμή την πρόθεση να κλείσουν των υποπρακτορείων που εξυπηρετούν τους καταναλωτές της ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, χωρίς καμία σκέψη στην ουσία, αποφάσισε για δήθεν μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, στο κλείσιμο υποπρακτορείων που εξυπηρετούσαν τους καταναλωτές της, ανάμεσα σε αυτά βέβαια και αυτό της Αιδηψού. Ούτε την ταλαιπωρία των καταναλωτών, ούτε την ιδιαιτερότητα που έχει η περιοχή της βόρειας Εύβοιας με το κακό οδικό δίκτυο και τη δύσκολη επικοινωνία, ούτε φυσικά το ότι η περιοχή είναι τουριστική επηρέασε την απόφαση. Να κλείσει τα υποπρακτορεία στην ουσία θέλει η διοίκηση. Γιατί αν ήθελε να μειώσει το λειτουργικό κόστος, θα επέλεγε την καλή διαχείριση, την κατάργηση των αργόμισθων της επιχείρησης, την εκλογίκευση των παχυλών μισθών των στελεχών της, τον περιορισμό της σπατάλης για ανούσιες δραστηριότητες και όχι φυσικά την κάθε φύσεως επιβάρυνση των καταναλωτών της.  
Με αυτά τα δεδομένα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα αδιαφορήσει για την ταλαιπωρία των πολιτών της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής καθώς και την οικονομική επιβάρυνση τους, ή θα σταματήσει το κλείσιμο του υποπρακτορείου της ΔΕΗ στην Αιδηψό, που τόσο πρόχειρα αποφάσισε να κάνει η διοίκηση της Επιχείρησης;