Ο Κώστας Χαϊνάς γεννήθηκε στο Παρθένι Ευβοίας στις 16 Νοεμβρίου 1957 και είναι παντρεμένος με τη Σοφία και έχουν δύο παιδιά την Χρύσα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και το Σταμάτη, Μηχανολόγο – Μηχανικό.

Ποιος είναι ο Κώστας Χαϊνάς

Ο Κώστας Χαϊνάς σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Οικονομικά και Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παιδί εργατικής οικογένειας, εργαζόμενος και ο ίδιος από πολύ μικρός, αγωνίσθηκε για μια αριστερά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, από τα φοιτητικά του χρόνια. Σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, οικονομολόγος – μελετητής αναπτυξιακών έργων και αναλυτής – προγραμματιστής επιχειρησιακών συστημάτων.

Στις εθνικές εκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το Συνασπισμό και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Εύβοιας με την κίνηση πολιτών «Πρωτοβουλία για την Εύβοια». Από το 1998 ως ανένταχτος πολίτης συμμετέχει ενεργά στις κινήσεις πολιτών «Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας» και στο «Δίκτυο Περιβαλλοντικών Συλλόγων Εύβοιας», για ένα ανθρώπινο βιώσιμο και αειφόρο περιβάλλον. 

Στις εκλογές του Μαΐου το 2014 εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τους Ενεργούς Πολίτες Στερεάς ενώ είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΜΕΤΑρρυθμιστών για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής για το νομό Εύβοιας με το Ποτάμι.

Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να συζητάει, να περπατάει στα βουνά της Εύβοιας και η παρέα με φίλους και κρασάκι, ενώ είναι εθελοντής εκπαιδευτής στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας σε θέματα Μαθηματικών και Πληροφορικής.