Η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας έχει ήδη ξεσηκωθεί στο άκουσμα για παραχώρηση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης σε ιδιώτες.

 

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, κατέθεσε ερώτηση, για την πρόθεση του ΟΣΕ να παραχωρήσει σε ιδιώτες το σιδηροδρομικό σταθμό της Χαλκίδας και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία. Ήδη ο Σύλλογος Κανήθου έχει καταγγείλλει με ανακοίνωσή του το ενδεχόμενο αυτό. Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του:
«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες της Χαλκίδας, αλλά και γενικότερα της Εύβοιας, η πρόθεση της Διοίκησης του ΟΣΕ να «ξεπουλήσει» συνολικά το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Χαλκίδας. Το όμορφο νεοκλασικό κτίριο μαζί με την έκταση των 16 περίπου στρεμμάτων που καταλαμβάνει, θα εκποιηθεί σε ιδιώτες, στα πλαίσια του γενικού ξεπουλήματος που επιχειρεί η σημερινή Κυβέρνηση, χωρίς αιδώ, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την τύχη του χώρου και το χάσιμο πιθανό της ταυτότητας του, χωρίς καν να διδάσκεται από τα σκανδαλώδη λάθη, που την οδήγησαν στη σημερινή της δεινή πολιτική θέση. Αγνοεί επίσης την επιθυμία των φορέων της πόλης, να περιέλθει στο Δήμο και να αξιοποιηθεί πολιτιστικά, παράλληλα με τη διατήρηση της αισθητικής των κτιρίων και του χώρου γενικότερα. Αυτή όμως η τακτική, δεν θα αφήσει αδιάφορους τους πολίτες της Χαλκίδας, αν δεν αναθεωρηθεί από τους εμπνευστές της.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό, αν θα συνεχίσει να «ευλογεί το ξεπούλημα» δημόσιας περιουσίας, που παράλληλα καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά, όπως πρόκειται να συμβεί με το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Χαλκίδας ή θα αναθεωρήσει τη θέση του και θα διατηρήσει τα καλαίσθητα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο αναλλοίωτα, δίνοντας τα για χρήση στους δημότες της Χαλκίδας.»