Λαθροχειρία στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας καταγγέλλουν έξι μέλη του, υποστηρίζοντας πως υπήρξε παραποίηση πρακτικών και παραπληροφόρηση ως προς την απόφαση τους για τη συνένωση των Δήμων του Νομού κατά πως βολεύει τα συμφέροντα ορισμένων.  

Η ανακοίνωση των έξι μελών του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Εύβοιας έχει ως εξής:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Την 24/4/10 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε το Δ.Σ της ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας παρόντων όλων των μελών του Δ.Σ ,όλων – πλην ενός – των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου και της Γραμματέως της ΤΕΔΚ με θέμα: ΄΄ Έκφραση άποψης επί του ανακοινωθέντος από το Υπ. Εσωτερικών προσχεδίου ΄΄ Καλλικράτης΄΄ ως προς τη θεσμική αλλά και την χωροταξική κατανομή στο Ν. Ευβοίας ‘’ . Κατά την συνεδρίαση αυτή, στην οποία ήταν παρόντες και άλλοι αιρετοί από το Νομό (Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι), έγινε σχετική συζήτηση, αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση.
Παρόλα αυτά διαπιστώσαμε – εκ των υστέρων- ότι το Δ.Σ εξέδωσε την αριθμ. 12/2010 ομόφωνη απόφαση, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Δήμαρχος Χαλκιδέων κος Α. Ζεμπίλης (και δεν υπογράφει η Γραμματέας της ΤΕΔΚ), με την οποία προτείνει προς το ΥΠΕΣ την δημιουργία εννέα (9) Δήμων στην Εύβοια. ( Προτείνουν ο Δήμος Ν.Αρτάκης να συνενωθεί μαζί με τους Δήμους Μεσσαπίων και Διρφύων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, ο Δήμος Ληλαντίων να συνενωθεί με τον Δήμο Χαλκιδέων και για την περιοχή της Κεντροανατολικής Εύβοιας προτείνουν την δημιουργία δύο Δήμων με έδρες το Αλιβέρι και την Κύμη αντίστοιχα).
Επειδή:
1. Ουδέποτε ελήφθη τέτοια απόφαση
, όπως βεβαιώνουν οι παρόντες αιρετοί
2. Για την λήψη της απόφασης αναφέρεται ότι έλαβαν υπόψη την απόφαση της Γ.Σ της ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας της 29-1-2010.
3. Οι συμπεριφορές αυτές προσβάλουν την Τοπική Αυτ/ση και τους Πολίτες του Νομού.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της ΤΕΔΚ ( όσα απ’ αυτά συνέβαλλαν στην λήψη της ψευδούς απόφασης) για λαθροχειρία, παραποίηση πρακτικών και παραπληροφόρηση για τους εξής λόγους:

1. Στην Συνεδρίαση της 29/4/2010 δεν ελήφθη καμία απόφαση. Έγινε μόνο συζήτηση και μάλιστα με αντεγκλήσεις
2. Χρησιμοποιείται η απόφαση της Γ.Σ της ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας της 29/1/2010 στην οποία προτάθηκε από το Δ.Σ η δημιουργία 9 Δήμων, μετά όμως από πρόταση Συνέδρων περιελήφθη ως σοβαρής πρόταση η δημιουργία 8 Δήμων δηλαδή ένας Δήμος στην περιοχή Αλιβερίου-Κύμης. Εξάλλου στην πρόταση για ένα Δήμο που έγινε στην Γ.Σ διατυπώθηκαν αντιρρήσεις μόνο από έναν σύνεδρο, άρα στην πραγματικότητα, αυτή ήταν η απόφαση που έπρεπε να περιληφθεί ως πρόταση του Συνεδρίου. Εμείς παρόλα αυτά, στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης, δεν καταγγείλαμε αυτήν την αντιδημοκρατική και αντικαταστατική ενέργεια. Πράγμα όμως που αναγκαζόμαστε να κάνουμε σήμερα, ύστερα απ’ αυτή την ανεκδιήγητη συμπεριφορά, τις ετερόκλητες συμμαχίες και τα αλισβερίσια πίσω από την πλάτη των αιρετών, οι οποίοι είχαν διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις, που παραποιήθηκαν ή αποσιωπήθηκαν στα πλαίσια των συμφωνιών που έκαναν κάποια μέλη του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας, για να υποβάλλουν πρόταση σύμφωνα με τα στενά τοπικά και προσωπικά τους συμφέροντα.
Αξιοσημειωτο δε είναι ότι δεν έκαναν καμία πρόταση σχετικά με τις έδρες και την ονομασία των νέων Δήμων, όπου και μεταξύ τους υπήρχαν αντίθετες απόψεις, για να μπορούν να βαπτίσουν την απόφαση ομόφωνη.
Καταδικάζουμε την συμπεριφορά αυτή, εκείνων των αιρετών μελών του Δ.Σ της ΤΕΔΚ (που συναίνεσαν στην διατύπωση αυτής της ψευδούς απόφασης) οι οποίοι εννοείται ότι θα έπρεπε να εκφράζουν το δημόσιο αίσθημα και παλεύουν για τα συμφέροντα της Τ.Α και την θέτουμε στην κρίση των Πολιτών του Νομού μας.

1. Δημ. Λ. Παπαναστασίου – Δήμαρχος Κονιστρών

2. Αικ. Καράπα – Δήμαρχος Ταμυναίων – Γραμματέας Δ.Σ ΤΕΔΚ

3. Δημ. Κατσούλης – Δήμαρχος Αυλώνος

4. Κωστ. Μαστροκώστας – Δήμαρχος Δυστίων

5. Δημ. Σταύρου – Πρόεδρος Δ.Σ Δυστίων –Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας

6. Ι. Μπενάκης – Αντιδήμαρχος Δυστίων