Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος λειτούργησε για τέταρτη συνεχή χρονιά και ολοκλήρωσε τον κύκλο των διαλέξεων του ακαδημαϊκού έτους 2008-2009, με εξαιρετική επιτυχία.

Η Σχολή Γονέων δημιουργήθηκε το 2005 με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και φέτος λειτούργησε σε έξι τμήματα: στη Χαλκίδα, στην Ιστιαία, στο Μαντούδι, στη Σκιάθο, στη Γλώσσα Σκοπέλου και στην Αλόννησο.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής Γονέων πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διαλέξεις με την παρουσία πολυπληθών ακροατηρίων. Επιφανείς Κληρικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες εκτός Ευβοίας, όπως ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Θερμός, , η εκπαιδευτικός κ. Χάρις Δημητρακούδη, ο Σύμβουλος Γονέων κ. Ιγνάτιος Καράμηνας, ο θεολόγος και ψυχολόγος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, αλλά και οι υπηρετούντες στην Τοπική μας Εκκλησία Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Πρεσβ. Αβαράμ Αποστολίδης, ο Σχολικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς και  η εκπαιδευτικός και θεολόγος κ. Ματίνα Κουβαρά, παρουσίασαν πολύ σημαντικά θέματα στα μέλη της Σχολής Γονέων όλων των παραρτημάτων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί θερμά τους παραπάνω ομιλητές για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην Ιερά μας Μητρόπολη. Η πρόθυμη ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και η ποιότητα των εισηγήσεων που παρουσίασαν καταξιώνουν την επιστημονική και ανθρώπινη υπόστασή τους, αλλά και τη συνολική συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. 
Ευχαριστεί ακόμη θερμά τους ευλαβεστάτους Ιερείς μας, οι οποίοι και αυτό το έργο της Τοπικής Εκκλησίας με προθυμία και ιεραποστολικό ζήλο το ενίσχυσαν παντοιοτρόπως.
Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους διευθυντές και τους δημοσιογράφους των Τοπικών μέσων επικοινωνίας (εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών), οι οποίοι προέβαλαν και ανέδειξαν το έργο της Σχολής Γονέων, όπως κάνουν και σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας, συμβάλλοντας με το μοναδικό τους τρόπο στην επιτυχία του θεσμού.
Κλείνοντας και το φετινό κύκλο των μαθημάτων μπορούμε συμπερασματικά να πούμε ότι η έντονη παρουσία και η συμμετοχή του κοινού (γονέων, υποψηφίων γονέων, καθηγητών, διδασκάλων κ.ά.) σε όλα τα μαθήματα, κατέδειξε την ανάγκη που έχουν οι γονείς να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο, αλλά και τη βαθύτερη επικοινωνία όλων να ενισχυθούν πνευματικά και να καθοδηγηθούν στον ορθό χειρισμό των ποικίλων προβλημάτων και συγκρούσεων που προκύπτουν καθημερινά στην οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή. Η ενθουσιώδης συμμετοχή των συμμετεχόντων, η προσήλωσή τους κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων και ο γόνιμος και εκτενής διάλογος που ακολουθούσε κάθε διάλεξη ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός θεσμού που αγαπήθηκε και πλαισιώθηκε με ενδιαφέρον από τους γονείς της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Οι διαλέξεις στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκαν στην ισόγειο αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ η παρουσία και ευλογία στις περισσότερες ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, προσέδιδε σ’ αυτές μια ιδιαίτερη εκκλησιαστική διάσταση.
Η Σχολή Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως για άλλη μια χρονιά ήταν μια στοργική και θεολογική εστία, που θέρμανε τις ψυχές όσων την εμπιστεύθηκαν και κατέφυγαν σε αυτήν για να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν εκκλησιαστικά στο δύσκολο έργο της συζυγίας και της γονεϊκότητας.