Την άποψή του για τα P.O.S. εκφράζει μέσω επσιτολής του το μέλος του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας Μαραγκός Γιάννης.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός οικονομικών κυρία Παπανάτσιου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η υποχρεωτική τοποθέτηση P.O.S. σε καταστήματα όπως περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, μικρά καταστήματα τροφίμων κ.λ.π. μετατίθεται για μετά το τέλος του 2018 λόγω αναντιστοιχίας κέρδους των καταστημάτων με αυτό των τραπεζών.
Έμμεσα η κυρία υφυπουργός με την δήλωση της αυτή παραδέχεται ότι το κέρδος των εν λόγω καταστημάτων είναι μικρότερο από την προμήθεια που εισπράττει η τράπεζα για την χρήση P.O.S.
Δεν μας είπε όμως η κυρία υφυπουργός μετά το τέλος του 2018 τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση;
Να υποχρεώσει τις τράπεζες να μειώσουν την προμήθεια στα εν λόγω καταστήματα; Ή να αυξήσει το ποσοστό κέρδους των καταστημάτων το οποίο είναι κατά 80% μικρότερο με τα αντίστοιχα καταστήματα της Ε.Ε.;
Τέλος εάν έχει καταλήξει σε μία από τις δύο εκδοχές, γιατί δεν το κάνει τώρα ώστε τα περίπτερα και τα μικρά καταστήματα να μη χάσουν όλο τους το πελατολόγιο από όσους «χτίζουν» το αφορολόγητο μέσω της πιστωτικής ή της χρεωστικής τους κάρτας.