Έκανε την αυτοκριτική του… έριξε την ευθύνη των πρόωρων εκλογών στους εκβιασμούς του ΠΑΣΟΚ… και επισήμανε ότι πάνω απ’όλα βάζει το εθνικό συμφέρον, ο Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Το εθνικό συμφέρον είναι ο μόνος γνώμονας μου, το βάζω πάνω από όλα», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή του ομιλία στα πλαίσια της ΔΕΘ, την ώρα που στη Χαλκίδα οι Ρουβίτσες απολάμβαναν το Σάκη να σκύζει το μπλουζάκι του και οι πιο κουλτουριάρηδες ταξίδευαν μουσικά στο Κρηπίδωμα υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Χαλκιδέων. Εν τω μεταξύ η Εθνική Ελλάδος «έτρωγε» γκολάκια απο την Ελβετία.

Τα γραφεία των υποψηφίων έχουν πάρει φωτιά, δεδομένου ότι ο χρόνος προεκλογικής εκστρατείας είναι πολύ λίγος, αν και ο κόσμος με τόση αγανάκτηση που έχει, δεν δείχνει να ασχολείται και ιδιαίτερα με τον πρόωρο τοκετό της κάλπης, που προκάλεσε το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η ψαλίδα, δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις, μεγαλώνει με το ΠΑΣΟΚ να έχει προβάδισμα απο 5,7 έως 6,7 μονάδες. Πάντως η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 26,1% και μάλλον αυτό το ποσοστό προσπαθεί να προσεγγίσει ο Καραμανλής, οπότε δεν έλλειψαν στην ομιλία οι στιγμές συγκινησιακής φόρτισης…. ειδικά στο σημείο της αυτοκριτικής του πρωθυπουργο(!).  Ο Καραμανλής παραδέχτηκε καθυστερήσεις και λάθη…
«Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ αδυναμίες και λάθη. Μπορούσαμε να πάμε πιο γρήγορα, και να κάνουμε πιο βαθιές αλλαγές», είπε και πρόσθεσε: «Κάναμε όμως σημαντικά βήματα αλλά απαιτούντα άλματα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής».
Απο την άλλη βέβαια, ο πρωθυπουργός μας έκανε την καρδιά περιβόλι, αφού τόνισε ότι «μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Το 2010 θα είναι καθοριστικό για την οικονομία και ακριβώς γι’ αυτό οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα τις αναγκαίες πολιτικές για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο έξοδο από την κρίση, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα».

Φυσικά, σκληρή ήταν η κριτική της αντιπολίτευσης στα όσα είπε ο Κ.Καραμανλής…. για έλλειψη αξιοπιστίας τον κατηγόρησαν οι αντίπαλοί του. «Τα περί πολέμου στη φοροδιαφυγή, πάταξη της κρατικής σπατάλης και της διαφθοράς, τα ακούσαμε και πριν έξι χρόνια», λένε χαρακτηριστικά.