Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γκερέκου, Πρωτόπαπας, Διαμαντίδης, Παπαηλίας, Κεγκέρογλου και ο πανεπιστημιακός Αλέξης Μητρόπουλος, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στη Ιστιαία, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Πιπεργιάς πραγματοποίησε χθες 29/3 ανοικτή πολιτική εκδήλωση στη Χαλκίδα στο CLUB «SAXRA» (πρώην BOTRYS) με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου τόσο από την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού που υποβλήθηκε και από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες και φίλοι του βουλευτή και εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων του νομού Εύβοιας. Παραβρέθηκαν, επίσης βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η βουλευτής Κέρκυρας, μέλος του πολιτικού συμβουλίου και υπεύθυνη του τομέα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, Αγγελική Γκερέκου, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Χρήστος Πρωτόπαπας, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης, ο βουλευτής Αττικής Ηλίας Παπαηλίας και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου. Ακόμα παραβρέθηκε ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.
 
Την εκδήλωση άνοιξε η Αγγελική Γκέρεκου, η οποία αναφέρθηκε στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του τομέα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ για τη δωρεά οργάνων και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να γίνουν Δωρητές Οργάνων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Πιπεργιάς, που δήλωσε ότι από εδώ και πέρα στις δράσεις του έχει ενταχθεί και η διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και ότι γι αυτό το σκοπό προέβη και στην έκδοση του φυλλαδίου – το οποίο μοιράσθηκε στους συγκεντρωμένους συνοδευόμενο από αίτηση δωρητή οργάνων του ΕΟΜ. Ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις μεταμοσχεύσεις και τους προέτρεψε να ξεπεράσουν τις προκαλύψεις τους και να γίνουν ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, εκφράζοντας με την ενέργειά τους αυτή, έμπρακτα, την αλληλεγγύη και την αγάπη τους προς τον πλησίον. Δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του για την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων με την παρουσία και τη διανομή των φυλλαδίων του σε χώρους μαζικής συνάθροισης πολιτών.
 
Ο Δημήτρης Πιπεργιάς στην ομιλία του, σχολίασε και την πολιτική επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο και ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί να αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Σημείωσε ότι η απογραφή έχει υπονομεύσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια, αφού έβαλε την χώρα μας σε καθεστώς επιτήρησης με αποτέλεσμα τη μείωση των επενδύσεων και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Γι’ αυτό και όλα τα μεγάλα έργα του νόμου, ο οι οδικοί άξονες το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας κλπ. παρουσιάζουν στασιμότητα. Τέλος τόνισε ότι μπροστά στα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός του ΠΑΣΟΚ, που ένα χρόνο μετά το συνέδριο του παρουσιάζει αξιοζήλευτη ετοιμότητα και ότι σύντομα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
Μίλησε ακόμα, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δημήτρη Πιπεργιά για την διάδοση της ιδέας Δωρεάς Οργάνων. Εκδήλωσε ακόμα την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Χαλκίδα ξανά σε εκδήλωση για τη συζήτηση εργασιακών θεμάτων.
 
Τέλος μίλησε ο βουλευτής Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος έχει υποβληθεί και αυτός, όπως ο Δημήτρης Πιπεργιάς, σε μεταμόσχευση νεφρού από δωρεά της αδελφής του, ο οποίος σημείωσε ότι θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες για την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων, στην εκλογική του περιφέρεια.
 
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Πιπεργιάς, μετά τη μεταμόσχευσή του, μαζί με τον Γιάννη Διαμαντίδη, συνέταξαν πρόταση νόμου για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των μεταμοσχεύσεων και την αύξηση των πτωματικών δοτών. Την πρόταση αυτή συνυπέγραψαν ακόμη 59 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την καταθέσαν στη Βουλή το Μάρτη του 2005, η οποία, όμως, ακόμα δεν έχει συζητηθεί.
 
Από το νομό της Εύβοιας παραβρέθηκαν: ο Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νίκος Ζέρβας, οι Αντινομάρχες, Αδάμ Γιάννης, Γιάννης Παπουτσής και Γιώργος Ρουμελιώτης. Οι Δήμαρχοι, Χαλκίδεων Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ληλαντίων Χρήστος Καρυστινός, Νηλέως Γιάννης Περήφανος και Διρφύων Γιάννης Μπουροδήμος. Επίσης παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοί, πρόεδροι δημοτικών Συμβουλίων, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Λάμπρος Τέσκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας κ. Σταύρος Μπαμπατσούλης. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αλέκος Δεληβορίας, η αναπληρώτρια γραμματέας Σταυρούλα Οικονομέα καθώς κα μέλη της περιφερειακής επιτροπής, όπως και γραμματείς Δημοτικών Οργανώσεων.
 
Το Σάββατο 8 Απριλίου, ο βουλευτής πραγματοποιεί την τρίτη προγραμματισμένη εκδήλωσή του, στο Αλιβέρι στο κέντρο «ΜΥΛΟΣ».

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος