Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό ατύχημα στην ΛΑΡΚΟ εξέδωσε η περιφερειακή επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Στερεάς Ελλάδας.

Το Δεύτερο  τραγικό εργατικό δυστύχημα στη  ΛΑΡΚΟ σε λιγότερο από ένα μήνα στην  εταιρεία,  δείχνει ότι  ούτε τυχαίο είναι, ούτε μεμονωμένο.  Από την αρχή του έτους τα θανατηφόρα ατυχήματα στη χώρα μας δυστυχώς ανήλθα σε 55 άτομα. Το αποτέλεσμα αυτό μόνο ως έργο κυβερνητικής αδιαφορίας- ανικανότητας και εργοδοτικής εκμετάλλευσης μπορεί να καταγραφεί.

Η πολιτική που  ακολουθεί η διοίκηση της εταιρείας  τα πέντε τελευταία χρόνια, οδηγώντας  σε απαξίωση την εταιρεία, ώστε να παραδοθεί  σε ιδιώτες, έχει δραματικές συνέπειες. Οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη  για να καταβάλουν βαρύ «φόρο αίματος» εξαιτίας της ασυνειδησίας και της ανικανότητας των διοικούντων.

Το υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οφείλει να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες του ατυχήματος και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που στην ΛΑΡΚΟ θρηνούσαμε εργαζόμενους, συνεδρίαζε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, με αντικείμενο τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί της είναι εκτός τόπου και χρόνου, αντί να συμπαράσταθεί στους τραυματίες ,στους οικείους τους και στους εργαζόμενους, δείχνει ότι μετά την καταλήστευση της εταιρείας, σήμερα η  ΛΑΡΚΟ, έχει αφεθεί στην τύχη της, και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα της.

Εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ