Ήρθε η Τ.Μπιρμπίλη έδωσε συνέντευξη τύπου για το θέμα μόλυνσης του Ασωπού. Θα ληφθούν μέτρα, δεσμεύτηκε και αναμένονται επομένως. Παρούσα και η Γραμματέας της Περιφέρειας.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου βρέθηκε σήμερα 8/2/2010 στα Οινόφυτα όπου η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη παραχώρησε συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου της περιοχής του Ασωπού.

Η κα Διαμαντοπούλου έκανε, αμέσως μετά, την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα γιατί η πολιτεία και οι εκπρόσωποι της, επιτέλους, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και παίρνουν μέτρα, μέτρα που οφείλουν στους πολίτες. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ συντεταγμένοι με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου, με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και τους Δημάρχους της περιοχής, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το θέμα συντονισμένα και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.»