Την συνέχιση του αγώνα για νίκη την Κυριακή, που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία, ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος Ευθυμίου,σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου χθές.

 
Σε μια συγκέντρωση που για τις εποχές καλά πήγε απο κόσμο, αν και σε καμία περίπτωση δε θύμιζε προεκλογικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, όπου η συμμετοχή ήταν πολλαπλάσια (οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων περισσότερο κόσμο είχαν σε αυτές τις εκλογές… βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ήταν το εντελώς απογοητευτικό σκηνικό του Παπαθανασίου της Νέας Δημοκρατίας!!), η παρουσία της νεολαίας έσωσε σίγουρα την κατάσταση και έδωσε παλμό, που με συνθήματα διέκοπτε συνέχεια τον ομιλητή,  ο οποίος όμως έδειξε να απολαμβάνει το κέφι των παιδιών αυτών και τους απαντούσε εύστοχα σε κάθε τους σύνθημα… Δημιουργήθηκε έτσι μια σχέση επικοινωνίας ανάμεσα στον ομιλητή και τους συγκεντρωμένους που έκανε ιδιαίτερα ευχάριστη την παρακολούθηση της ομιλίας ενός πολιτικού που χωρίς κανένα γραπτό κείμενο ανέλυσε τα επιχειρήματα του οδηγώντας τους συμμετέχοντες και οδηγούμενος από αυτούς.

Ο Πέτρος Ευθυμίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Νεα Δημοκρατία βούλιαξε μόνη της στα σκάνδαλα και ο αρχηγός της αντί να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να του πει αντίο ζητά ακόμη μια ευκαιρία να κάνει ξανά τα ίδια λάθη, αλλά το αντίο θα του το πεί ο ελληνικός λαός στις 4 Οκτώβρη.
Θα νικήσουμε και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά, θα σταθούμε δίπλα στον μη προνομιούχο Έλληνα. Θα τα πάρουμε από τους έχοντες τους φοροδιαφεύγοντες τους πλούσιους και θα φορολογήσουμε δίκαια όλους. Δεν μπορεί οι φτωχοί να φορολογούνται όσο και οι πλούσιοι. Δεν μπορεί οι φτωχοί να πληρώνουν τους φόρους των πλουσίων. Θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία που έχει εμπορική χρήση».
Ιδιαίτερα εκτενής ήταν η αναφορά του στην πράσινη ανάπτυξη για την οποία «όταν πρωτομίλησε το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίστηκαν σκωπτικά αλλά δικαιώθηκαν και τώρα όλοι ξέρουν ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση», όπως υποστήριξε ο Π.Ευθυμίου.
Εκτεταμένη αναφορά έκανε στα προβλήματα της Εύβοιας, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από τη Ν.Δ. και επισήμανε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για αντιμετώπιση της κατάστασης.
«Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει την Ελλάδα όπως της αξίζει. Θα την πάει μπροστά. Με Δημοκρατία με συνέπεια με διαφάνεια» δήλωσε ο Πέτρος Ευθυμίου και κάλεσε τέλος όλους σε εγρήγορση και αγώνα μέχρι την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη νίκη πόρτα πόρτα σπίτι σπίτι να μη χαθεί καμμία ψήφος.