Οι Ενεργοί Πολίτες καλούν σε συγκέντρωση όλους αύριο, που θα πραγματοποιηθεί η επίμαχη συνεδρίαση, για την έγκριση εγκατάστασης στη Ριτσώνα μονάδας καύσης στερεών αποβλήτων. Σε ανακοίνωσή τους – κάλεσμα, οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρουν:

Αύριο, Τετάρτη στις 11 π.μ. συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του οργανισμού πολεδομικού σχεδιασμού της Νομαρχίας Ευβοίας για την έγκριση εγκατάστασης στη Ριτσώνα μεγάλης μονάδας καύσης στερεών αποβλήτων. Δηλαδή όπως όλοι καταλαβαίνουμε όλα τα σκουπίδια της Αττικής θα συγκεντρώνονται προς καύση στη Ριτσώνα Χαλκίδας. Δηλαδή με άλλα λόγια πάνε περίπατο η ανακύκλωση και όλα τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων και στην θέση τους βάζουν μονάδες καύσης κάθε είδους αποβλήτων οι οποίες μάλιστα θα επιχορηγηθούν. Ολη η περιοχή της Χαλκίδας απειλείται άμεσα με νέφη τοξικής τέφρας, διοξινών και βαρέων μετάλλων.
Και για όλα αυτά η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ο Δήμος της Αυλίδας δεν έχουν πει τίποτα σε κανέναν. Κρατάνε ως επτασφράγισο μυστικό την εξέλιξη αυτή για να αιφνιδιάσουν την κοινωνία και τους πολίτες.
 
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.
 
Όλοι αύριο στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να αποτρέψουμε αυτές τις ‘μαύρες’ εξελίξεις σε βάρος της περιοχής μας.