Πάνω από όλα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όταν στην Ελλάδα χωρίζουμε την παρανομία σε «καλή παρανομία» και «κακή παρανομία». Στη λογική ότι παράνομο δεν είναι να πετάει κάποιος το γιαούρτι, αλλά εξαρτάται από το γιατί πέταγε το γιαούρτι.

Ο Αντώνης Πανούτσος για τη βία στον αθλητισμό, την αστυνομία, την ανανέωση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τον ουζμπέκικο κινηματογράφο. Απολαύστε τον:

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Αυτή τη φορά την επίθεση ανέλαβε η διοίκηση του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι λένε πως «από πουθενά δεν προκύπτει ότι το περιστατικό στη Λεωφόρο Ποσειδώνος έχει σχέση με το μπάσκετ και τον αθλητισμό, πολύ δε περισσότερο με τον Ολυμπιακό». Δηλαδή οι Αγγελόπουλοι πιστεύουν ότι αυτοί που πέταξαν τις πέτρες στο πούλμαν, σημάδευαν ένα κάποιο αυτοκίνητο και δεν ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά από διαβολική  σύμπτωση πέτυχαν το πούλμαν της αποστολής του Παναθηναϊκού. Μόνο έτσι μπορεί η επίθεση να μην έχει σχέση με το μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Τώρα στο «κάτι πρέπει να γίνει» η απάντηση είναι ξερά «τίποτα δεν πρόκειται να γίνει». Οχι επειδή αυτοί που πετάξανε τις πέτρες έχουν τη στήριξη της διοίκησης του Ολυμπιακού ή ότι κάτι άλλο μυστήριο συμβαίνει, αλλά επειδή από το ’74 και δώθε το κράτος ξεχαρβαλώνεται σταδιακά και αμείλικτα.

Σε επίπεδο Αστυνομίας από το ’74 μέχρι το ’81 επειδή είχε καταλογισθεί η συνεργασία με τη δικτατορία, από το ’81 μέχρι τη δεκαετία του ’90 επειδή η Αστυνομία έγινε μια ακόμα δημόσια υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ που βολευόντουσαν «παιδιά του λαού, που το μόνο που θέλανε ήταν να κάνουν το οκτάωρό τους και να πάνε σπίτι» και από το ’90 μέχρι σήμερα επειδή καλός αστυφύλακας ήταν το ανθρωπάκι της Michelin ντυμένο με θώρακες, επιγονατίδες, κράνη και κόντρα θώρακες να κάνει τον στόχο στις Μολότοφ και να ραντίζει με χημικά.

Σε επίπεδο δικαιοσύνης, γιατί όπως έλεγε και ο Μπέος στην περίπτωση του Μπουλούτ «ας κάνει αγωγή να βγει απόφαση το 2036». Εδώ στη δολοφονία του Φιλόπουλου δεν έχει βγει ακόμα άκρη και θα έβγαινε αν συλλάμβαναν αυτούς που πέταγαν πέτρες στο πούλμαν; Κάτι είχε πάει να γίνει με τον νόμο και το ιδιώνυμο με τους χούλιγκαν και τον νόμο τον κατάργησε ο Ιωαννίδης.

Πάνω από όλα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όταν στην Ελλάδα χωρίζουμε την παρανομία σε «καλή παρανομία» και «κακή παρανομία». Στη λογική ότι παράνομο δεν είναι να πετάει κάποιος το γιαούρτι, αλλά εξαρτάται από το γιατί πέταγε το γιαούρτι. Βάλτε όλα αυτά στο ότι υπάρχει η πατέντα «δηλαδή εσύ πώς ξέρεις ότι αυτοί ήταν αυτοί και όχι κάτι άλλοι που κάνανε τους αυτούς» που όλοι οι κουκουλοφόροι γίνονται αστυφύλακες και αυτοί που πετάνε πέτρες στα πούλμαν όχι οπαδοί ομάδων, αλλά αντιπουλμανιστές και η μαγιονέζα έχει δέσει μέχρι και μπετόν.

Σε άλλα μέτωπα ενάντια στη λογική, ενδιαφέρον έχει η νέα επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στην πραγματικότητα, όταν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία». Αυτό ιδιαίτερα με το «σφυροδρέπανο» ήταν εντελώς παραδοσιακό καλαματιανό και μελιγαλιώτικο. Εκτός από την Αλέκα και τα ΚΚΕ μ-λ που μοιάζουν σαν να είναι μάρκα αυτοκινήτου με μοντέλο, δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να ασχολιέται με το σφυροδρέπανο. Επίσης γιγάντια κίνηση του Σαμαρά ήταν να ενεργοποιήσει τον Παναγιώτη «Ασπιλο» Ψωμιάδη. Αυτό ακριβώς χρειάζεται ένα σύγχρονο κόμμα της ευρωδεξιάς, τον Παναγιώτη ντυμένο τσολιά και «με το που λύσει τα προσωπικά του προβλήματα» και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας αφού υποσχέθηκε ότι θα κλείσει τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού πρότεινε για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη για να πάρει τις ψήφους του Λουκανίδη, το μόνο που μένει για να είναι ίδιος με τον Ανδρέα είναι να πει ότι θα βυθίσει το «Χόρα» και να την πέσει στη Μιμή. Δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ το έχουμε μέσα μας όπως το Τhing του Τζον Κάρπεντερ έτοιμο να βγει από κάθε κόμμα της Αριστεράς με το που πιάσει ποσοστό πάνω από 10%. Η αναπαλαίωση που πέφτει στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πέσει ούτε στην Εθνική του Σάντος και του Ρεχάγκελ.

Αντίθετα ο κινηματογράφος προχωράει. Σύμφωνα με το site του «Αθηνοράματος» χθες στο «Τριανόν» ολοκληρώθηκε το «Φεστιβάλ Σύγχρονου Ουζμπεκικού Κινηματογράφου». Ετσι, γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε τις χιλιοπαιγμένες ταινίες του κλασικού ουζμπεκικού κινηματογράφου.

Αντώνης Πανόύτσος

Πηγή: sday