Τα νερά ταραγμένα στη Λιμενική Επιτροπή, τα νεύρα των βουλευτών της Ν.Δ. κρόσσια, το παρασκήνιο μυρίζει μπαρούτι και κάποιες γλώσσες λένε… ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα τιναχτεί στον αέρα!

Δεν είναι τυχαίο που χρόνια θέλει ο Δήμος Χαλκιδέων να περάσουν στα χέρια του οι αρμοδιότητες της Λιμενικής Επιτροπής, αλλά επί της ουσίας ουδείς το έχει διεκδικήσει με σθένος και πολύ περισσότερο καμία κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας!

Ακόμα και η Σαπφώ Νοταρά θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, αν βίωνε τις σκηνές απείρου κάλλους, που εξελίχθηκαν μεταξύ δύο μελών της Λιμενικής Επιτροπής, την Παρασκευή, κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους… Όχι! Εκλογή προέδρου δεν έγινε. Ένα μέλος ειδοποίησε τον κ.Λιμενάρχη ότι αδυνατεί να παραστεί και η επίμαχη συνεδρίαση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Όσο για τη λεκτική διένεξη μεταξύ δύο κυρίων την Παρασκευή, οι φήμες που κυκλοφόρησαν στα πέριξ, θέλουν να επήλθε η παρεξήγηση απο ένα… «Γειά»! Κανείς φυσικά δεν μπορεί να πιστέψει, πως ο λόγος ήταν μόνο αυτός, δεδομένου ότι το καζάνι στο παρασκήνιο σιγοβράζει εδώ και μήνες. Μάλλον…. καλύτερα, τα καζάνια. Καθότι τρία είναι τα καζάνια που μαγειρεύουν την προεδρία της Λιμενικής Επιτροπής Χαλκίδας και στο «Κάτι Ψήνεται» αυτοί που στρώνουν τραπέζι είναι οι τρείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Κατόπιν λοιπόν της λήξης της θητείας της προηγούμενης Λιμενικής Επιτροπής και την απόφαση της Έλενας Βάκα να μην διεκδικήσει και πάλι την Προεδρία, άρχισε ο χορός των «δελφίνων του Ευβοϊκού»!

Όμως υπήρχε διαφορετική άποψη για τα βήματα και για το ποιός θα κρατήσει το τιμόνι. Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι και τώρα οι βουλευτές πρότειναν τους δικούς τους ανθρώπους για μέλη της Λ.Ε., και φυσικά δεν μπορούν να τα βρουν στο θέμα του Προέδρου, γεγονός που δημιουργεί πονοκεφάλους και στον Περιφερειάρχη μας. Και μιλάμε βέβαια για τους κυρίους Μαρκόπουλο, Κεδίκογλου και Λιάσκο.

Ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας (όχι στο κομμάτι που ήδη λιάζεται σε ακρογιαλιές), ποιές είναι σήμερα οι μεταξύ τους σχέσεις. Έχει σημασία για το αποτέλεσμα της Λιμενικής Επιτροπής, ποιοι δυο μπορούν να βρουν κώδικα επικοινωνίας, έχοντας ένα κοινό σημείο αναφοράς και ποιος, ένας μοναχικός καβαλάρης που ετοιμάζει το λάσο για να πιάσει τον ταύρο απ’ τα κέρατα. Παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό ότι οι τρείς τους είχαν συνάντηση, πριν αρκετό καιρό, κατόπιν καλέσματος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, χωρίς όμως τελικά να μπορέσουν να τα βρουν, αφού ο καθένας επέμεινε στην επιλογή του.

Απο την άλλη, έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τις σχέσεις μεταξύ των μελών της Λιμενικής Επιτροπής. Εννέα είναι στον αριθμό και κάθονται οι βουλευτές μετράνε τα κουκιά και κάτι δεν τους κάθεται καλά. Οπότε, αναπτύσσονται συμμαχίες, ώστε στη δεύτερη ψηφοφορία (αν γίνει!), να υπάρξει αποχώρηση και να βγεί ο εκλεκτός.
Στη γωνία όμως παραμονεύει ο Λούκι Λούκ και οι πληροφορίες μας λένε, πως αν κάτι δεν αλλάξει αυτές τις τελευταίες ώρες μέχρι τη συνεδρίαση, θα το σερβίρει το επιδόρπιο στο τραπέζι και θα είναι μάλλον πικρό. Γιατί, τελικά, κατά πόσο είναι συμβατά τα επαγγέλματα των μελών με τη συμμετοχή τους στη Λιμενική Επιτροπή;

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, έχουν ακουστεί τα ονόματα των κυρίων Φώτου, Παλαιολόγου, Σαλταγιάννη και Τσέργα, ότι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την προεδρία.

Φαίνεται όμως, πως η μεγάλη μάχη γίνεται κυρίως για στήριξη δύο εκ των τεσσάρων προσώπων. Για τους Φώτου – Τσέργα.

Και το αποτέλεσμα, αν μπορέσει και υπάρξει και δεν προηγηθεί καμιά… ένσταση, τότε θα δείξει ποιανού βουλευτή το καζάνι βράζει καλύτερα!

Κατά τα άλλα η Λιμενική Επιτροπή Χαλκίδας έχει τη δυνατότητα όταν λειτουργεί, και έργα να κάνει και χρηματοδότηση να βρίσκει και σημαντικές αποφάσεις για την πόλη να παίρνει. Αυτό για όση σημασία έχει!!!