Να ακυρωθεί η διεξαγωγή στη χώρα μας κοινών αεροπορικών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Σε μια περίοδο κατά την οποία στη χώρα μας και διεθνώς κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες για την συνεχιζόμενη βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι απειλές για στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, διεξάγονται μέχρι της 3 του Ιούνη στο Αιγαίο, Ιόνιο, νότια Κρήτη και ηπειρώτικη Ελλάδα κοινές αεροπορικές ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ. Όπως απροκάλυπτα ομολογείται οι ασκήσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια της προετοιμασίας της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ να βομβαρδίσει στόχους στο Ιράν.
Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη στρέφεται ενάντια στο λαό του Ιράν και σ’ όλους τους λαούς της περιοχής και βρίσκεται σε αντίθεση με τη θέληση του λαού μας. Άλλωστε η λαϊκή κατακραυγή είχε εκφραστεί σε παρόμοια άσκηση την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση, τι μέτρα θα πάρει ώστε να ακυρωθεί αμέσως η προκλητική αυτή άσκηση που όχι μόνον δεν έχει τίποτα το κοινό με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά αντίθετα αποτελεί απαράδεκτη άμεση εχθρική πράξη και ενεργό συνδρομή σε επιθετική ενέργεια κατά κρατών και λαών αφού συμμετέχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία;