Ο λαός του Αλιβερίου δε θα επιτρέψει στην πράξη την καύση των σκουπιδιών της Αθήνας στην περιοχή. Μεγαλειώδης συγκέντρωση με πολλούς αποδέκτες απο τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην καύση των σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εξαγγελθείσα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των κατοίκων της Περιοχής Αλιβερίου ενάντια στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  από τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για την καύση των σκουπιδιών της Αθήνας (RDF) στο Εργοστάσιο Τσιμέντου της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι.
Με την φυσική τους παρουσία  οι πάνω από χίλιοι Πολίτες της ευρύτερης Περιοχής Αλιβερίου κάθε ηλικίας και επαγγέλματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αψηφώντας  την καλοκαιρινή περίοδο, την δυσκολία της ώρας και κυρίως  τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν, και με την διαμοίραση προκήρυξης στα διερχόμενα αυτοκίνητα ενημέρωσαν για τον αγώνα τους πάνω από πέντε χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες και τουρίστες .
Σημαδιακά επιλέγοντας τον χώρο όπου πριν εξήντα πέντε χρόνια οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης σταμάτησαν φάλαγγα φορτηγών των Γερμανών (Μάχη της Κακιάς Σκάλας), δίπλα στο Μνημείο που έχει στηθεί για να θυμίζει το ιστορικό γεγονός, στηνΑκτή Νηρέως επί της Εθνικής Οδού έστειλαν ένα βασικό μήνυμα:
«ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΝ ΜΕ  ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ  ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.»
Εντύπωση σημαντική δημιούργησε η όλη οργάνωση της δραστηριότητας : ομάδες προειδοποίησης της κυκλοφορίας, παρκαδόροι, περιφρούρηση, ομάδα διαχείρισης , ομάδα επίβλεψης των μικρών παιδιών που για άλλη μια φορά έκαναν αισθητή την παρουσία τους, και η κυρίως η μεθόδευση διαχείρισης της κυκλοφορίας (επιβράδυνση, σταδιακά ολιγό-λεπτα κλεισίματα κάθε ρεύματος,) που όχι μόνο δεν δυσανασχέτησε τους διερχόμενους οδηγούς αλλά απέσπασε τα θετικά τους σχόλια και τελικά την συμπαράστασή τους. Αξιοσημείωτο ιδιαίτερα είναι το γεγονός  πως για να μην ταλαιπωρηθούν οι ταξιδιώτες προς Σκύρο είχε προβλεφθεί σε συνεργασία με την Ναυτική Εταιρεία Σκύρου που διαχειρίζεται το καράβι μια μικρή καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου.
Την συμπαράστασή τους στους συγκεντρωμένους εξέφρασαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μαρίνος και με επίσημη δήλωσή τους στα ΜΜΕ η GREENPEACΕ δια του εκπροσώπου της κ.Ιμπραήμ.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ταμυναίων: Συγκάλεσαν κατ αρχην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα ακριβώς που είχε εκ των προτέρων ανακοινωθεί η κινητοποίηση των κατοίκων . Υπό τον εκτελώντα χρέη Δημάρχου κ. Αδάμη  και  συνεπικουρούμενου από τους Δημοτικούς Συμβούλους  Κ.Καρκαλέτση – Χ.Ταμβάκο – Π.Σέγκο – Χ. Λυμπέρη – Γ. Παρασκευάς , δεν ανταποκρίθηκαν στην διανεμηθείσα πρόσκληση από την Συντονιστική Επιτροπή να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και αρνήθηκαν την πρόταση προ ημηρεσίας διάταξης συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα  .
Τα αιτήματα  των κατοίκων που εδώ και δύο χρόνια με επιμονή αναπτύσσουν τον αγώνα τους στην σημερινή χρονική συγκυρία είναι απλά και συγκεκριμένα:
1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ  ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ  RDF
2. ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΩΣΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΥΣΗΣ RDF ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ
3. Η ΑΓΕΤ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ RDF
Στα πλαίσια α υτά η Συντονιστική Επιτροπή προγραμματίζει τα επόμενα βήματα του αγώνα της  με ενέργειες Πανευβοικού και Πανελλαδικού Συντονισμού, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και με Νομικά Βήματα προσφυγής .