Την παύση των εργασιών ανέγερσης του Διοικητηρίου είχε σαν αποτέλεσμα η απόφαση του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία αναστέλλεται τόσο η άδεια οικοδομής, όσο και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του Διοικητηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.

Ουσιαστικά η απόφαση αφορά στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι 34 πολίτες. Η εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως που θα κρίνει τελικών την έκβαση της υπόθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2006.
Σχολιάζοντας την απόφαση σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με δύο ημέρες καθυστέρηση, ο Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την οικοδομική άδεια, συμπληρώνοντας ότι αυτή «είναι καθ’ όλα νόμιμη ότι κι αν λένε». Αστειευόμενος μάλιστα ανέφερε ότι θα πληρώσει αυτός σε περίπτωση που κριθεί παράνομη η άδεια. Επιπλέον σημείωσε ότι «η απόφαση του ΣτΕ είναι προσωρινή και δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος». Παράλληλα κρίνοντας ως μη λογική τη συγκεκριμένη απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι σύμφωνη με την πάγια νομολογία.
Αναφερόμενος στον πρώην βουλευτή Ευάγγελο Αποστόλου, που είναι ο επικεφαλής της ομάδας των 34 πολιτών που κατέφυγαν στη δικαστική οδό για το θέμα του Διοικητηρίου, ο Νομάρχης σχολίασε ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να καταφεύγουν στα Δικαστήρια χωρίς να προηγηθεί διάλογος, κάτι που όπως τόνισε κακώς έπραξε ο κ. Αποστόλου. Τέλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το έργο θα πρέπει να συνεχιστεί, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος θα ντρεπόταν να φρενάρει την κατασκευή ενός έργου με αυτόν τον τρόπο.

Δικαιωμένος
Δικαιωμένος από την έκβαση της υπόθεσης δήλωσε με ανακοίνωση του ο Ευάγγελος Αποστόλου συμπληρώνοντας ότι «το Διοικητήριο είναι το έργο που θα αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, αλαζονείας και επίδειξης αυταρχισμού».
Κάνοντας λόγο για αλόγιστο δανεισμό με τον οποίο επιβάρυνε ο Νομάρχης τον Ευβοϊκό λαό ο κ. Αποστόλου στηλίτευσε τις δηλώσεις Μπουραντά αναφέροντας ότι ο τελευταίος δεν δίστασε να δηλώσει απερίφραστα σε συνέντευξη του ότι η ανέγερση του όλου έργου επιχειρήθηκε παρότι γνώριζε πως η νομολογία του ΣτΕ είναι αντίθετη.
Παράλληλα με τα παραπάνω ο κ. Αποστόλου σε σχετική ανακοίνωση του ανέφερε τα εξής: «Το Διοικητήριο είναι το έργο για το οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας έφτασε σε σημείο να εκδώσει από μόνη της οικοδομική άδεια, υποκαθιστώντας και περιφρονώντας κατάφωρα την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα η συγκεκριμένη «άδεια» (82/10-2-2004 Ν.Α. Εύβοιας) όχι μόνο εκδόθηκε παρότι από το σχετικό φάκελο έλειπαν κρίσιμες μελέτες, όπως αυτή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και χρησιμοποιήθηκε για την ανάθεση του έργου.
Είναι το έργο που περιφρονεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.), δηλαδή το οικιστικό σύνταγμα της πόλης, και που συνάντησε την ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στην εκ των υστέρων επιχείρηση τροποποίησης του στη συγκεκριμένη γειτονιά. Σημειώνεται ότι στη συνοικία Ζ του Γ.Π.Σ. προβλέπεται χώρος για διοικητικές λειτουργίες, το οποίο έχει μάλιστα κυρωθεί με την αρ. 3/5-12-2001 Πράξη Εφαρμογής του Δήμου Χαλκιδέων».
Μέχρι σήμερα το έργο κατασκευής του Διοικητηρίου έχει στοιχίσει 2,5 εκ. ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη ενώ ήδη είναι ορατός και ο κίνδυνος να χαθεί ακόμα και η έκταση. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνική εταιρεία έχει θέσει ποινική ρήτρα για την περίπτωση διακοπής, καθυστέρησης ή μη τέλεσης του έργου, την εφαρμογή της οποίας όμως δεν έχει αιτηθεί προς το παρόν.