Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδημου με εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, με αντικείμενο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη, και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Γεωργίου.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλουξουν χέρια τα υπουργεία Eπικρατείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Στη θέση τους φαίνεται να παραμένουν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβερδος, Γιάννης Ραγκούσης και Κώστας Σκανδαλίδης.

Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση προτάθηκε να συμμετάσχουν τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη κ. Σταυρός Δήμας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Γιάννης Μουρμούρας. Προτάθηκε επίσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής.

Ειδικότερα για τον κ. Αβραμόπουλο η ΝΔ αναφέρει ότι «επέλεξε ο ίδιος να παραιτηθεί για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση», καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς, η συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση θα είναι με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αναλάβουν υπουργικές θέσεις οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης. ΝΔ και ΛΑΟΣ επιθυμούν να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Πάντως, με ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διαψεύδει ότι έχει ληφθεί απόφαση για τα στελέχη του που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Μετά την αυριανή ορκωμοσία θα υπάρξει επικοινωνία του νέου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Για μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έκανε λόγο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του ονόματος του από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδήμος, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, επεσήμανε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

skai.gr