Τέλος του μήνα, έτοιμοι οι χώροι του νέου Διοικητηρίου, για τη μεταφορά των υπηρεσιών της Νομαρχίας. Διατηρείται και το υπάρχον μισθωμένο κτίριο.

Ξεκινούν οι εργασίες για την πεζογέφυρα, ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες για δημοπράτηση του έργου κατασκευής της υπόγειας διάβασης.

Κι όμως είναι αλήθεια, το νέο Διοικητήριο βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας Εύβοιας ετοιμάζονται για μετακόμιση.

Μετά από πολυετή κουβέντα και δικαστικές διαμάχες, το Διοικητήριο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του, όποια διαφωνία κι αν συνεχίζει να υπάρχει… για το κτίριο, το χώρο κλπ.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς από την ολοκλήρωση του έργου, σε δηλώσεις του στο EVIAPORTAL, (δείτε το βίντεο).

Εν τω μεταξύ, ενώ οι υπηρεσίες της Νομαρχίας θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο, το υπάρχον μισθωμένο κτίριο θα διατηρηθεί για τη στέγαση της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας και τη Διεύθυνση Εμπορίου. Επιπλέον, κινούνται οι διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί η λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, για τα παιδιά των υπαλλήλων της Νομαρχίας, που θα στεγαστεί στον ισόγειο χώρο του σημερινού κτιρίου, ενώ και η σημερινή αίθουσα συνεδριάσεων θα παραμείνει, για να καλύπτει ανάγκες τόσο της Νομαρχίας όσο και συλλόγων και φορέων.

Νέο Διοικητήριο

Τελικά από τα 9780 τετραγωνικά, το νέο Διοικητήριο καλύπτει τα 6.635 τ.μ. Πρόκειται για ένα κτίριο τριώροφο συν τον ισόγειο χώρο, στο οποίο θα στεγαστούν τα παρακάτω γραφεία:

1. Γραφείο Νομάρχη και Επιτελικές Υπηρεσίες Υποστήριξης του Νομάρχη και των Νομαρχιακών Συλλογικών Οργάνων.
2. Διεύθυνση Προγραμματισμού
3. Διεύθυνση Διοίκησης Οργάνωσης
4. Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου
5. Διεύθυνση Οικονομικού
6. Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης
7. Διεύθυνση Αλιείας
8. Διεύθυνση Κτηνιατρικής
9. Διεύθυνση Ανάπτυξης
10. Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών
11. Διεύθυνση Πολεοδομίας
12. Διεύθυνση Περιβάλλοντος
13. Τμήμα Πληροφορικής

Επιπλέον έχει χώρο για την αποθήκευση και ταξινόμηση των αρχείων της Νομαρχίας, τα οποία είναι στη φάση της μεταφοράς. Μάλιστα, η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη μεταφορά λήγει στις 19 Οκτωβρίου.

Ενώ ιδιαίτερα μεγάλη, με χώρο και για διερμηνείς, είναι και η αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που βρίσκεται στην πίσω μεριά του κτιρίου.

Όπως δήλωσε ο κ.Γκοσιμίδας στο Eviaportal, 30 Οκτωβρίου οι χώροι θα είναι έτοιμοι ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των γραφείων των υπηρεσιών στο νέο Διοικητήριο.

Παράλληλα, διαμορφώνεται ο περιβάλλοντας χώρος και ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της πεζογέφυρας (έχει ήδη γίνει διαγωνισμός και το έργο έχει ανατεθεί). Είναι σημαντικό ότι έχει προβλεφθεί η ασφαλής πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο νέο κτίριο. Μάλιστα, η πεζογέφυρα θα διαθέτει ειδικά ασανσέρ για τα άτομα με αναπηρία. Να επισημάνουμε, ότι το έργο περιλαμβάνει και υπόγεια διάβαση, για την οποία ολοκληρώνονται οι διαδικασίες διεξαγωγής διαγωνισμού ανάθεσης του. Εν τω μεταξύ ο δρόμος μεταξύ του νέου και του υπάρχοντος κτιρίου της Νομαρχίας θα πεζοδρομηθεί, ενώ δημιουργείται υπόγειο γκαράζ για την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η μεταφορά των υπηρεσιών στα καινούργια γραφεία, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα το χρόνο παράδοσης της πεζογέφυρας και της υπόγειας διάβασης.

Το νέο Διοικητήριο περιλαμβάνει επίσης, ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 300 θέσεων. Πρόκειται για ένα κτίριο ακριβώς δίπλα στο Διοικητήριο, για το οποίο μίλησε στο Eviaportal ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας, Νίκος Αγγελής (δείτε το βίντεο).

Τέλος, σ’ ότι αφορά το κόστος του έργου ανέρχεται περίπου στα 10.240.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως επισήμανε ο κ.Γκοσιμίδας το κτίριο του Διοικητηρίου έχει τη δυνατότητα μελλοντικά και για άλλες χρήσεις, αφού ο εσωτερικός του χώρος μπορεί εύκολα να μετατραπεί, δεδομένου ότι τα γραφεία έχουν χωριστεί με πάνελ.