Νέο σύστημα διοδίων μπαίνει σε λειτουργία από την προσεχή Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από Αθήνα μέχρι Λαμία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο Έθνος. Μείωση του κόστους για την διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα: «Το αντίτιμο των διοδίων αλλάζει σε σχέση με σήμερα και διαφοροποιείται ανά σταθμό, ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν να λειτουργούν τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα και Οινόφυτα. Καταργείται ο σταθμός διοδίων του Σχηματαρίου και δημιουργείται νέος λίγο πριν από την Υλίκη, στο 90ό χιλιόμετρο. Η χρέωση γίνεται κατ αναλογία της απόστασης που διανύεται και διαμορφώνεται για ένα ΙΧ αυτοκίνητο στα 0,031 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Αυτό ευνοεί τις μικρές αποστάσεις και μειώνεται, σε σχέση με σήμερα, το αντίτιμο που καταβάλλεται (στη διαδρομή Αθήνα-Χαλκίδα από 5,50 ευρώ θα μειωθεί στα 3,70 ευρώ), ωστόσο αυξάνεται σημαντικά για τις μεγάλες αποστάσεις.

Αρκεί να αναφέρουμε πως για την απόσταση Αθήνα – Λαμία μετ επιστροφής θα πληρώνουμε γύρω στα 12,6 ευρώ, ενώ τώρα πληρώνουμε 8,25 ευρώ (αύξηση περίπου 50%). Με τα έσοδα των διοδίων του ΠΑΘΕ χρηματοδοτείται η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου «Ιόνια Οδός» από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, καθώς και οι εργασίες αναβάθμισης του ΠΑΘΕ».