Ο Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως – kireas.org κάνει πρόταση  για τη δημιουργία Μαρίνας στο λιμάνι  Μαντουδίου. Σε ανοιχτή ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με την  δρομολογημένη δημιουργία ναυπηγείου  στην περιοχή, ανοίγουν οι προοπτικές για  την οικονομική ανάπτυξη στο λιμάνι  Μαντουδίου.  Στο  πρόσφατο παρελθόν ξένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν  αναγνωρίσει την  νευραλγική αξία  του λιμανιού και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον  για την αξιοποίηση του χώρου με την δημιουργία   μαρίνας σκαφών αναψυχής.  Πέρα από την φυσική ομορφιά   η τοποθεσία είναι κομβικής σημασίας γιατί ευρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου. Η δημιουργία  ναυπηγείου  θα λειτουργήσει σαν πόλος έλξης σκαφών μιας και θα τους παρέχει την δυνατότητα επισκευών και συντήρησης τους που είναι μια βασική υπηρεσία των οργανωμένων μαρίνων ανά το κόσμο.   Μια Μαρίνα στο λιμάνι Μαντουδίου εκτός του ότι θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών και κατ’ επέκταση τον  αριθμό των απασχολουμένων στο ναυπηγείο θα δώσει μια νέα πνοή οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.  Είναι μια υποδομή , πλωτό ξενοδοχείο,  που θα προσελκύσει επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα, θα δώσει  ώθηση σε άλλες επενδύσεις λιμενικών και τουριστικών υπηρεσιών  υψηλής ποιότητας (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενοικιάσεις σκαφών,  κλπ),  καθώς και στην δημιουργία εγκαταστάσεων  κοινωνικών  και εμπορικών δραστηριοτήτων για τους εύπορους επισκέπτες  του. Μια τέτοια  επένδυση θα κάνει καλύτερη την χρήση του χώρου του λιμανιού και θα φέρει περισσότερη ανάπτυξη  στη ευρύτερη περιοχή από ότι αν το λιμάνι χρησιμοποιηθεί μόνο για  καλοκαιρινά δρομολόγια στις Βόρειες Σποράδες όπως σχεδιάζεται.  Επίσης θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα της  περιοχής καθώς και οι ευκαιρίες απασχόλησης σε μια περιοχή που έχει όπως γνωρίζετε από τα υψηλοτέρα ποσοστά ανεργίας στην χώρα . Επίσης με την Μαρίνα θα γίνει  καλύτερη αξιοποίηση του έργου  ανάπλασης της παραλίας  που κόστισε  γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ.
Το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο έχει χαρακτηρίσει την περιοχή σαν περιοχή ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού και δίνει την ευκαιρία για τέτοιου είδους ανάπτυξη.  Πρόσφατη μελέτη της  Hellastat προβλέπει θετικές  προοπτικές στην  ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των Μαρίνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Hellastat οι παρακάτω συνθήκες και εξελίξεις δημιουργούν ευνοϊκό πλαίσιο για  επενδύσεις σε μαρίνες (http://www.mediashipping.gr/?q=node/137):
« οι αρμόδιες αρχές προωθούν την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος