Την εξειδίκευση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος
της Στερεάς Ελλάδας για τη Φθιώτιδα θα παρουσιάσει ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Μπούρας.

Την Τρίτη 02 Ιουνίου 2009 στις 12.00 το μεσημέρι ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αθανάσιος Μπούρας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, θα παρουσιάσει στη Νομαρχία Φθιώτιδας την εξειδίκευση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας για το Νομό Φθιώτιδας.
Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας ύψους 150,0 εκατ. Ευρώ προέρχεται από Εθνικούς Πόρους που η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει λόγω της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Στόχο 2, προκειμένου να καλυφθούν αναπτυξιακές ανάγκες και έργα υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Εν τω μεταξύ, την Ευρυτανία επισκέφθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς. Κατά την παρουσία του στο Νομό Ευρυτανίας, ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση του Σχολικού Συγκροτήματος Καρπενησίου το οποίο παραδίδεται στην εκαπιδευτική κοινότητα από τον προσεχή Σεπτέμβριο, για την ολοκλήρωση της Παράκαμψης Καρπενησίου με το μεγαλύτερο Οδικό Κόμβο στο Νομό Ευρυτανίας, η οποία παραδίδεται στην κυκλοφορία από την 1η Ιουνίου 2009 και για τη σημαντική πρόοδο στο έργο σύνδεσης των Αγράφων και συγκεκριμένα το τμήμα «Κρέντη-Βαρβαριάδα».
Για την ολοκλήρωση του Σχολικού Συγκροτήματος Καρπενησίου ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:
«Είναι πολύ σημαντικό ότι ένα έργο στον τομέα της Εκπαίδευσης και της αναβάθμισης των υπηρεσιών Παιδείας, όχι μόνο στο Νομό Ευρυτανίας αλλά και όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραδίδεται σε χρήση από τη σχολική χρονιά που ξεκινά τον προσεχή Σεπτέμβριο του 2009.
Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 7,0 εκατ. Ευρώ το οποίο αναβαθμίζει της υπηρεσίες Παιδείας και Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από το γεγονός ότι το έργο αυτό δίνει περαιτέρω δυνατότητες καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά συγκροτήματα στην Περιφέρειά μας εμβαδού 7.500 τ.μ., κτισμένο με βιοκλιματικές προδιαγραφές και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμιση της Παιδείας…»
Για την παράδοση στην κυκλοφορία της Νότιας Παράκαμψης Καρπενησίου ο κ. Σκλιάς ανέφερε:
«Ο μεγαλύτερος Οδικός Κόμβος σε όλο το Νομό Ευρυτανίας παραδίδεται. Με προϋπολογισμό 7,0 εκατ. Ευρώ ολοκληρώνει το έργο της παράκαμψης της πόλης του Καρπενησίου η οποία θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση της πόλης του Καρπενησίου αλλά θα τονώσει και την τουριστική κίνηση αφού πλέον πολύ μεγάλο μέρος του νομού μπορεί να επικοινωνεί σε μικρότερους χρόνους.
Συνολικά η παράκαμψη Καρπενησίου δίνεται σε κυκλοφορία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Την ίδια στιγμή έχουν προβλεφθεί και δεσμευτεί από το ΥΠΟΙΟ ακόμη 350.000 Ευρώ ώστε να κατασκευαστούν άμεσα και οι τρεις ενδιάμεσοι κόμβοι κατά μήκος της παράκαμψης. Μια ακόμη δέσμευση γίνεται πράξη…»
Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του έργου «Οδός Κρέντη-Βαρβαριάδα» προς Άγραφα, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε:
«Στη συνάντηση εργασίας που είχα πριν δυο μήνες με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Αγράφων δεσμεύθηκα ότι το έργο της οδού Κρέντη-Βαρβαριάδα θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/08/09, δέσμευση που τότε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη και αμφισβητήθηκε.
Σήμερα, παρακολουθώντας την πρόοδο του έργου να φτάνει  στη φάση της ασφαλτόστρωσης οφείλω να τονίσω ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Κυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να τηρούν τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήσαμε με τις τοπικές κοινωνίες. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της χώρας…»