Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ευβοίας θα είναι ο Βασίλης Δεμερτζής, όπως άλλωστε αναμενόταν. Με ανακοίνωσή του κάνει γνωστή την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές στις 30 του Μάη.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Δεμερτζή έχει ώς εξής:

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

«Νέα δυναμική στην Εύβοια για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η κομματική δραστηριότητα στις μέρες μας θεωρείται απο πολλούς «δαίμονας του κακού». Η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα αρνητική, με την έννοια ότι κάθε πολίτης που εντάσσεται σε κομματικό μηχανισμό αποκτάει κομματική ταυτότητα και χάνει την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης απόψεων και θέσεων.
Η εικόνα που υπάρχει για τα μέλη ενός κομματικού σχήματος, ειδικά για κόμματα εξουσίας, είναι οι παραδοσιακές ομάδες των «κομματαρχών» που τρέχουν να εξυπηρετήσουν και να εξυπηρετηθούν!
Η εικόνα αυτή όμως του «Μαυρογιαλούρου» είναι η παθογένεια του συστήματος και όχι η σωστή πρακτική. Ο ρόλος των κομμάτων στο πολιτικό σύστημα είναι θεσμικός. Οι κομματικοί οργανισμοί είναι συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος της πατρίδας μας. Ασκούν διακυβέρνηση μετά απο λαΪκή εντολή.
Η απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα κόμματα είναι χτύπημα στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο πολίτευμά μας. Η δαιμονοποίηση της συμμετοχής είναι αναγκαίο να μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική αναβάθμιση του πολίτη που έχει την ανάγκη να εκφραστεί, να παρέμβει, να διεκδικήσει, να καταδικάσει και το σημαντικότερο όλων να προσφέρει στα κοινά.
Η αποχή από τα κομματικά δρώμενα αδυνατίζει την δημοκρατία μας, παραχωρεί ζωτικό πολιτικό χώρο σε άνομα συμφέροντα, κακοδηγεί το πολιτικό σύστημα στην απαξία. Ο λιθοβολισμός της πολιτικής δεν είναι λύση του προβλήματος. Η δράση, η συμμετοχή, η συνεργασία, η συλλογικότητα είναι τα κλειδιά που ανοίγουν νέους διάυλους.
Η συμμετοχή μου στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας και η υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας πηγάζει μέσα απο τις παραπάνω σκέψεις. Πιστεύω ότι αυτή την δύσκολη στιγμή  για την πατρίδα μας είναι πολλοί αυτοί με τους οποίους έχουμε κοινές απόψεις και προβληματισμούς. Είναι η ώρα όλοι μαζί να συστρατευτούμε, και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για την  αναγέννηση του κόμματος και την νέα μεταπολίτευση. Είναι η ώρα για όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν για πολλά χρόνια τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας, μαζί με μια νέα γενιά στελεχών να αναμορφώσουμε το κόμμα στην Εύβοια ώστε να γίνει χρήσιμο και ωφέλιμο για όλους τους πολίτες.
Είναι η ώρα όλα τα στελέχη του κόμματος στο νομό να ενεργοποιηθούν και να κάνουν πράξη την φράση του Αντώνη Σαμαρά «να φτιάξουμε το σπίτι μας τώρα».