Ο Χρήστος Παγώνης έκανε την κίνηση του και ανακοίνωσε πως προτίθεται να ηγηθεί ομάδας πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, για τη Χαλκίδα, σαν PRIMUS INTER PARES.

Σχετική δήλωση είχε κάνει ο Χρήστος Παγώνης και στο eviaportal.gr, σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγους μήνες.

 

Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση του Χρήστου Παγώνη, με την οποία εκφράζει την πρόθεσή του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πριν συμπληρωθούν οι πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, στην χαραυγή της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα η χώρα μας βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας οργανωτικής και διοικητικής δομής.

Ανακοινώθηκε ήδη η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει, μετά από διαβούλευση, την νέα αρχιτεκτονική διοίκηση της χώρας μας.

Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μια σοβαρή, μεγάλη και θαρραλέα ανατροπή. Θα πρόσθετα αναγκαία ανατροπή.

Όλοι οι πολίτες σε δημόσιες ή ιδιωτικές συζητήσεις μας, δεχόμαστε ότι το σύστημα διοίκησης που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια στην χώρα μας άγγιξε τα όριά του. Σαν συγκεντρωτικό σύστημα ήταν αναποτελεσματικό, αντιπαραγωγικό, εν πολλοίς εχθρικό και απρόσωπο για τον πολίτη.

Ήταν αυτό το σύστημα που γέννησε και διατήρησε στα σπλάχνα του την γραφειοκρατία, την συναλλαγή, την διαφθορά.

Οι πολίτες ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση να αλλάξει σελίδα και την νέα λευκή σελίδα να την γράψουμε όλοι μαζί προσδοκώντας ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα στηρίζει την αξιοκρατία, θα προωθεί την ανανέωση προσώπων και πρακτικών έξω και πέρα από μηχανισμούς, θα κτυπά την διαφθορά, θα προωθεί την ανάπτυξη με τρόπο διαφανή και αποτελεσματικό.

Το νέο μοντέλο του κράτους έχει χαρακτηριστικό του το αποκεντρωμένο σύστημα διοίκησης.

Δεκατρείς Περιφέρειες με θεσμοθετημένους πόρους, αιρετό περιφερειάρχη και αιρετό περιφερειακό Συμβούλιο με ουσιαστικές αρμοδιότητες, θα αποφασίζουν για την ανάπτυξη της περιοχής ευθύνης των, για την διαχείριση όλων των θεμάτων της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Επτά Γενικές Διοικήσεις σε όλη τη χώρα θα μεριμνούν για την αποτελεσματική εφαρμογή των αρμοδιοτήτων της Κρατικής Διοίκησης .

Τέλος λιγότεροι από 370 ισχυροί Δήμοι σε όλη τη Ελλάδα θα αποτελέσουν το πρωτογενές κύτταρο της νέας δομής του κράτους.

Στην Ελλάδα σήμερα όπως προαναφέρθηκε συντελείται μια ανατροπή που ενδεχομένως θα χαρακτηρίσει όχι μόνο την δεκαετία που έρχεται αλλά τον αιώνα που διανύουμε.

Σ΄ αυτή την νέα δομή της χώρας στο επίπεδο του νέου Δήμου της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας προτίθεμαι να εμπλακώ στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Με υπευθυνότητα, βεβαιότητα για την έκβαση της προσπάθειας, με πίστη στους νέους ανθρώπους, με σεβασμό στους θεσμούς, την νομιμότητα, την διαφάνεια, την αξιοκρατία προτίθεμαι να ηγηθώ σαν PRIMUS INTER PARES ομάδας πολιτών που θα διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα, με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς την ανάπτυξη της περιοχής με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, την καθαριότητα, τις υποδομές στην υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και γενικά σε κάθε δραστηριότητα που θα κάνει ποιοτική την ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».