Απάντηση του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη στο σχόλιο του συνδυασμού «Χαλκίδα – Όραμα – Δημιουργία», σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση της ΔΕΥΑΧ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Αναγνωστάκης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα, που παρέθεσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Συγκεκριμένα στοιχεία παρατέθηκαν και για το παρελθόν, όπως ζητούσε στην επιστολή του ο κ Λ. Τέσκος, προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη εικόνα για τη λειτουργία της επιχείρησης.
Δυστυχώς η αναφορά στο παρελθόν κατέδειξε και το έλλειμμα αξιοπιστίας του κ. Αναγνωστάκη, ο οποίος δήλωνε στις 9 Ιανουαρίου 2010 (ZOUGLA.GR).: «Οι αποδείξεις δαπανών είναι ένα εργαλείο που έχουμε αλλά για να καλύπτουν συγκεκριμένες έκτακτες ανάγκες, όπως μια αποκατάσταση μετά από πλημμύρα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί έκτακτη κατάσταση η γραμματειακή υποστήριξη του αντιπροέδρου.
Εάν υπήρχε η ανάγκη θα μπορούσε να προκηρυχτεί διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις. Η ιστορία αυτή αναδεικνύει το ρουσφετολογικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί στην επιχείρηση. Τις περασμένες περιόδους τα ποσά που δίνονταν μέσω των αποδείξεων δαπανών δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 – 15.000 ευρώ την τετραετία».
Δυστυχώς, όμως, προέκυψε ότι κατά τη περίοδο 2003 – 2006 οι αποδείξεις δαπανών στη Δ.Ε.Π.Α.Χ. ανήλθαν στο ποσό των 224.082 €, εκ των οποίων το ποσό των 13.600 € για διοικητική υποστήριξη.
Ας μας εξηγήσει ποιες “έκτακτες ανάγκες” κάλυψε και ποιες “πλημμύρες απεκατέστησε” με το ανωτέρω ποσό, μέσω της δημοτικής πολιτιστικής επιχείρησης.
Δυστυχώς η αξιοπιστία όλων μας κρίνεται. Αυτό ισχύει και για τη συμπολίτευση και για την αντιπολίτευση.
Κατά τα λοιπά, είναι νωρίς για τον κ. Αναγνωστάκη να χάνει την ψυχραιμία του . Έχουμε δρόμο μπροστά μας…….