Η Ώρα της Γης (Earth Hour) είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 από τις 20.30 μέχρι τις 21:30, έτσι ώστε όλοι μαζί να αποδείξουμε πως το κλίμα του πλανήτη είναι στο χέρι όλων μας.

 

Ο Δήμος Κηρέως, μαζί με δεκάδες Δήμους της Ελλάδας, συμμετέχει στην πρωτοβουλία. Η συμμετοχή έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Για μια ώρα σβήνουμε τον πλεονάζοντα φωτισμό, (π.χ. διακοσμητικό φωτισμό μνημείων και κτιρίων, φωτισμό κλειστών χώρων που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα, κλπ) και διακόπτουμε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών που δεν μας είναι απαραίτητες (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, θερμοσίφωνες, ηλεκτρικές κουζίνες, κλπ. Σκοπός δεν είναι να «κατεβάσουμε το γενικό διακόπτη του ρεύματος». Σκοπός είναι η συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης ενέργειας. Σβήνουμε τον πλεονάζοντα φωτισμό μας για μια ώρα και ταυτόχρονα αλλάζουμε τις ενεργοβόρες καθημερινές μας συνήθειες για μια ζωή.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Ο Δήμος Κηρέως καλεί όλους μας να συμμετάσχουμε στην «ώρα της γης». Να αναλάβουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες, να μεταφέρουμε το μήνυμα στα σπίτια μας, στην κοινωνία μας. Να γίνουμε πρεσβευτές της περιβαλλοντικής δράσης και της ελπίδας. Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η σωτηρία του πλανήτη είναι στο χέρι μας

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece