Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του Συνασπισμού απαντά στον Γιώργο Μαρίνο, για όσα υποστηρίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο eviaportal.gr.

Η απάντηση που δίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του Συνασπισμού για όσα υποστηρίζει ο Γιώργος Μαρίνος σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωπαϊκά ζητήματα είναι η παρακάτω:

«Προς απάντηση σε μέρος της συνέντευξης του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=2471 που αναφέρεται σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφωνεί και στηρίζει την συνθήκη του Μάαστριχτ . θα πρέπει να μην παραπληροφορεί με ψεύδη και αν δεν γνωρίζει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωπαϊκές συνθήκες να διαβάσει την θέση 11 στο Πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές που γράφει «Στόχος κάθε αριστερής πολιτικής πρέπει να είναι η κατάργηση της Συνθήκης του Μάαστριχ, του Συμφώνου Σταθερότητας, του Συμφώνου της Μπολόνιας, της οδηγίας Μπολκενστάιν, της Συνθήκης της Λισσαβόνας»». http://syriza.eu/index.php?pathID=1_997_1494_1501&aid=2383
Σε συνέχεια της απάντησης παραθέτουμε την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην διακαναλική συνέντευξη της 26/5/09:
«Έχω πολλά να πω για τις επιλογές της κας Παπαρήγα. Δεν είπα τίποτα σήμερα όμως. Για τις πολιτικές επιλογές, για τη στάση που κράτησε το Δεκέμβρη. Δεν είπα τίποτα όμως και δεν θα το κάνω γιατί πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να δοθεί μια ελπίδα στον κόσμο, μια ελπίδα στους νέους και στους εργαζόμενους ότι μπορούμε να αποκρούσουμε τις συνέπειες της κρίσης κι αυτή η ελπίδα έρχεται μονάχα μέσα από κοινούς αγώνες και σε τελική ανάλυση όποιοι γυρνάνε την πλάτη στην ενότητα της αριστεράς αργά ή γρήγορα θα χρεωθούν και τις συνέπειες των πολιτικών τους επιλογών από τον κόσμο τους».