Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ είναι οι χορηγοί του Final four, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, αφού θεωρείται ευκαιρία προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκα, Jordi Bertomeu την Πέμπτη 23 Απριλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα. Θέμα της συνέντευξης ήταν οι αγώνες του Final four οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Βερολίνο από 1 έως 3 Μαΐου.
Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον μέτοχο Γιώργο Αγγελόπουλο.
Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι χορηγοί του Final four, στο οποίο μετέχουν μετά από πολλά χρόνια δύο ελληνικές ομάδες, και μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 170 χώρες.
Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι μία συγκυρία να γιορτάσουμε την παρουσία δύο φιναλίστ στο φάιναλ φορ, μια γιορτή του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. Να γιορτάσουμε την πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ.
Είναι η τρίτη χρονιά και θα συνεχίσουμε γιατί αισθανόμαστε ότι είναι ένα κομμάτι, της επιτυχίας του αθλητισμού, που πρέπει να προβάλουμε και να είμαστε μεγάλοι χορηγοί αυτού του αθλητικού γεγονότος, πολύ σημαντικού για την Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει… προφανώς θα κερδίσει ο καλύτερος.
Ακόμη κι αν δεν σηκώσει το τρόπαιο ελληνική ομάδα, είναι μεγάλη επιτυχία να εκπροσωπούμαστε με δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ. Είναι σημαντικό ν’ αποδειχτεί, αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια πως δεν υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο νικητές και νικημένοι.
Αυτός που θα είναι σίγουρα κερδισμένος από αυτή την ιστορία είναι η Ελλάδα και η προβολή της. Κι εγώ είμαι φίλαθλος και αποτελεί μεγάλη στιγμή και μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ.
Η παρουσία, λοιπόν των προέδρων των δύο ομάδων, πολλών συναδέλφων μου υπουργών και τ’ όλο κλίμα που θα αναπτύξουμε εκεί θέλουμε να συνδεθούν με μια εξαιρετική συμπεριφορά και εκτός παρκέ σε ένα γήπεδο κόσμημα».

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος