Ως μείζον κοινωνικό ζήτημα για την τοπική κοινωνία χαρακτήρισε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου το θέμα της ίδρυσης μόνιμης έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ακατανόητο τον ισχυρισμό, ότι πρέπει να ιδρυθούν ταυτόχρονα τα τέσσερα νέα Εφετεία και πρόσθεσε, ότι είναι παρανοϊκό να τσακώνονται οι Κρητικοί και να κρατούν όμηρους την Εύβοια και τη Μυτιλήνη.

Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γκάνης όσο και ο πρώην πρόεδρος κ. Κασσαβέτης επαίνεσαν τη  δυναμική στάση που τήρησε ο βουλευτής και τον ευχαρίστησαν για τις προσπάθειές του, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της ίδρυσης της μόνιμης  έδρας του Εφετείου.

Μετά την υπαναχώρηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που αρχικά είχε υποσχεθεί την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος ο δικηγορικός κόσμος έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις οι οποίες αποφασίστηκε να κλιμακωθούν με αποχή από τα καθήκοντά  τους από σήμερα μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε για μία ακόμα φορά την αμέριστη συμπαράστασή του και δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια Νικόλαο για να του εκθέσουν το ζήτημα και να ζητήσουν την επανεξέταση της αρνητικής απόφασης. Να σημειωθεί ότι η 12η Ιανουαρίου είχε οριστεί ως η ημέρα λειτουργίας του Εφετείου στη Χαλκίδα.