34 χρόνια Νέα Δημοκρατία και ο πρώην Υφ., Αν.Λιάσκος έκανε τον απολογισμό της παράταξης, της δικής του διαδρομής και… την κριτική του στους «περαστικούς»!

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 34 χρόνων απο τη «γέννηση» της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και βουλευτής Εύβοιας, Αναστάσιος Λιάσκος αισθάνθηκε την ανάγκη να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην οποία μίλησε για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, την παρουσία της στην κυβέρνηση, αλλά και για τη δική του διαδρομή. Δεν ξέχασε βέβαια να αναφερθεί σ’ όλα αυτά τα στελέχη της παράταξης που στηρίζουν πάντα τους αγώνες της Ν.Δ. ούτε όμως και τα «στελέχη» εκείνα ξέχασε, που είδαν φως και μπήκαν, τα οποία τα στόλισε μια χαρά και όσοι το ‘πιασαν το υπονοούμενο…χαμογέλασαν!

Ο Αναστάσιος Λιάσκος ευχαρίστησε θερμά όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους, κυρίως τους πρώην βουλευτές, κ.κ. Σίδερη, Πνευματικό, Μιχαλάκη, τους πρώην και νυν Δημάρχους Εύβοιας, τον πρόεδρος του Δ/Σ Χαλκίδας, Λάμπρο ΓΚάνη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Π.Σίμωση, τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ.Καρβελά και βέβαια, τον Περιφερειάρχη Αττικής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ., Μπάμπη Μανιάτη.

Ο Αν.Λιάσκος στάθηκε για αρκετή ώρα της ομιλίας του στο γεγονός ότι άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα ήταν πάντα παρόντες στους αγώνες και στήριξαν την παράταξη απο την πρώτη γραμμή της μάχης. Μάλιστα, τους χαρατκήρισε Κολοκοτρώνηδες και Καραϊσκάκηδες!…Για να μην ξεχνάμε και την αδυναμία του στο ιστορικό έπος της Ελλάδας.

Δεν ξέρω βέβαια, αν ήταν τόση η ανάγκη του να ευχαριστήσει αυτούς που βοήθησαν και βοηθούν τη Ν.Δ. ή η εκτενής αναφορά είχε σκοπό να «καρφώσει» όλους εκείνους που αργότερα, στις καλές στιγμές της Νέας Δημοκρατίας προσχώρησαν στην παράταξη, ή που την επισκέπτονται κατά καιρούς όταν τα πράγματα στρώνουν… Πάντως την εκδήλωση την αφιέρωσε στα στελέχη που παραμένουν και στα δύσκολα, ενώ τους «αλεξιπτωτιστές» και τους τηλεοπτικούς αστέρες τους άφησε στη κρίση των νεοδημοκρατών!

Σ’ ότι αφορά τη δική του διαδρομή, ο Αναστάσιος Λιάσκος τόνισε πως απο νεαρή ηλικία είχε υιοθετήσει τα λόγια του Ουίλιαμ Τζέιμς:«Η καλύτερη χρήση της ζωής είναι να τη διαθέσεις σε κάτι που θα διαρκέσει περισσότερο απ’ αυτήν». Βέβαια δεν ξέρει αν ως μικρός και ταπεινός το καταφέρνει, αλλά το πολεμά. Άλλωστε η κόρη του πάντα του λέει πως είναι είναι θύμα του ηρωικού έπους! Τι λέει όμως ο ίδιος για τον εαυτό του; «Ανέβηκα τη σκάλα της πολιτικής ιεραρχίας με δουλειά και όχι ως τηλεοπτικός αστέρας. Με συνέπεια στις αρχές μου και ευθύνη απέναντι σε εσάς που με εμπιστευτήκατε. Διαφώνησα με την κυβέρνηση όταν οι επιλογές της έβλαπταν την Εύβοια και θυμίζω ότι ήμουν ο μόνος που δημόσια εναντιώθηκα με το ενδεχόμενο μεταφοράς της λιματολάσπης της Ψιττάλια στα Μεσσάπια. Και θεωρώ ότι τη πλήρωσα αυτή μου τη διαφωνία… Ωστόσο ο πατέρας μου με έμαθε να μην υποκύπτω, να αντέχω τα χτυπήματα και δεν με πτοούν ούτε τα πληρωμένα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον μου. Επαρχία είμαστε και όλοι γνωριζόμαστε και ξέρουμε τον άλλον… Εσείς είστε η κινητήριος δύναμη να ξεπερνώ τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Ο στρατιώτης Λιάσκος θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή μάχης ως το τέλος.» Ομολογουμένως, «συναρπαστικά» τα λόγια του και με έντονη τη διάθεση να δώσει τις απαντήσεις του σ’ αυτούς που κατά καιρούς «ψιθυρίζουν» για τον Λιάσκο τα διάφορα. Αλλά μια και αναφερόμαστε σε διάφορα αποφθέγματα… όπως είπε και ο Τσώρτσιλ κατά τον Αν.Λιάσκο…:«Η πολιτική είναι συναρπαστική όπως ο πόλεμος. Αλλά πιο επικίνδυνη γιατί στον πόλεμο μπορεί να σκοτωθείς μια φορά, ενώ στην πολιτική σκοτώνεσαι πολλές φορές!».  Απαραίτητη η διευκρίνηση, πως στη Νέα Δημοκρατία εντάχθηκε κατόπιν μελέτης όλων των κοσμοθεωριών και πολιτευμάτων και οργανώθηκε συνειδητά. Γιατί απέρριψε το σοσιαλισμός; Γιατί διαχειρίζεται την ελπίδα με ασάφεια…

Πορεία και απολογισμός της Ν.Δ.

Πριν 34 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημιούργησε τη Νέα Δημοκρατία με όραμα για την Ελλάδα να αποκτήσει ισότιμη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1975 έφτιαξε το πιο δημοκρατικό σύνταγμα για τη χώρα και το 1979 υλοποίησε την εθνική στρατηγική του επιλογή, να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΕΟΚ. Μάλιστα όταν υπέγραφε στο Σύνταγμα παρουσία όλων των Ευρωπαίων Ηγετών τη Συνθήκη, η αντιπολίτευση και ο Ανδρέας Παπανδρέου απουσίαζαν. Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αν.Λιάσκος για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η παράταξή τους είναι το μόνο κόμμα των μεγάλων στιγμών. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υλοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα υποσχέθηκε, όπως:

  • Μείωση της ανεργίας και του ελλείμματος
  • Αυξήθηκαν οι παροχές του ΟΓΑ
  • Λύθηκε το πρόβλημα των πανοτοκίων
  • Επεκτάθηκε το επίδομα πολυτέκνων και στους τρίτεκνους
  • Έγινε ανακόρφωση του φόρου γονικής παροχής
  • Απαλλάχθηκε η πρώτη κατοικία απο όλους τους φόρους
  • Έγιναν σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες
  • Σε εθνικά ζητήματα η Ν.Δ. έδειξε αποφασιστικότητα, όπως το ΒΕΤΟ για το Σκοπιανό
  • Λύθηκε το πρόβλημα της Ολυμπιακής, όσο πιο ανώδυνα γινόταν
  • Δ’ ΚΠΣ σχεδός το σύνολο απορροφήθηκε απο την Ελληνική Περιφέρεια.

Σ’ ότι αφορά την Εύβοια ο Αναστάσιος Λιάσκος τόνισε, πως προχωρούν μεγάλα έργα, όπως ο δρόμος Σχηματάρι – Χαλκίδα, ο Προαστιακός κ.α. Ενώ επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση δεν είχαν ούτε μια μελέτη έργου έτοιμη και δημοπρατημένη…

Ο βουλευτής της Εύβοιας άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, λέγοντάς τον χαρακτηριστικά «Γιωργάκη», υποστηρίζοντας πως η αντιπολίτευσή του είναι στείρα και χωρίς προτάσεις. Παράλληλα κάλεσε τη βάση της παράταξης να συσπειρωθεί και πάλι, να φυλάξει θερμοπύλες γιατί οι εκλογές πλησιάζουν και η Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή αποτελεί τη μόνη λύση για το μέλλον της χώρας, κατά τον κ.Λιάσκο. «Καθότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν δουλεύει για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Αν.Λιάσκος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ελληνικός Λαός θα εμπιστευτεί και αυτή τη φορά τη Ν.Δ. Κοντός ψαλμός… αλληλούια!!!