Ο Δήμος Χαλκιδέων αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Hellenic-Chinese Union for Economical Commercial and Cultural Communications. Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του αντιδημάρχου και κυβερνήτη του Δημοτικού Λαϊκού Κόμματος της Chandge, Xu Chaowen και των συνεργατών του, θα οριστεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και θα γνωστοποιηθεί στους τοπικούς φορείς ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις επαφές.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε περίοδο παρατεταμένης και συνεχώς εξελισσόμενης ύφεσης και αξιολογείται στο πλαίσιο αυτό ως δράση πιθανούς συμβολής στην ανάπτυξη μιας αποδοτικής σχέσης.

Η αντιπροσωπεία της Κινέζικης πόλης Chandge, πέραν της πολιτικής προσέγγισης και της σύναψης φιλικών σχέσεων, ενδιαφέρεται πρωτίστως «στην αναζήτηση ιδεών και στόχων  για πιθανή σύναψη μελλοντικής συνεργασίας και συγκεκριμένα να παρουσιαστεί και να συζητηθεί α) το αστικό επενδυτικό σχέδιο των κατασκευών και β) οι τρόποι της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και η λειτουργία και διαχείριση  ξενοδοχείων στο χώρο των τοπικών κοινωνιών».