Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην 43η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με περίπτερο στο Ά Κτίριο. Εν τω μεταξύ το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαίου 2009, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού στη Λαμία με την ευκαιρία των εγκαινίων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας στην Έκθεση παρουσιάζει τριπλή θεματολογία καθώς ένα τμήμα του είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση για το ΕΣΠΑ, ένα μέρος του στην ενημέρωση για το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και ένα τρίτο τμήμα του περιπτέρου είναι αφιερωμένο στην Στερεά Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας, Παντελής Σκλιάς κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Έκθεσης επισήμανε τα παρακάτω:

«Η 43η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα δώσει και φέτος την ευκαιρία σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Περιφέρειάς μας  να παρουσιάσουν  στον Έλληνα καταναλωτή τον δυναμισμό, την καινοτόμο δράση τους, τις παραγωγικές δυνατότητές τους, την  εξωστρέφειά τους.
Βρισκόμενοι στο μέσον της διεθνούς οικονομικής κρίσης που έχει ως αντίκτυπο στις Εθνικές Οικονομίες την ύφεση και την υποχώρηση των δεικτών παραγωγής και ανάπτυξης, ερχόμαστε να δείξουμε, ότι παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι  στην ενίσχυση και στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας όλων των τομέων της οικονομίας (παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο-υπηρεσίες) ενισχύοντας τους δίαυλους επαφής με το καταναλωτικό κοινό και τις τοπικές κοινωνίες.
Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνει και πλαισιώνει όλες τις δράσεις και ενέργειες που έχουμε ήδη δρομολογήσει στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, και που αφορούν τους άξονες «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με έμφαση στην Νεανική και Γυναικεία επιχειρηματικότητα, «την Ανάπτυξη και Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού»,  και «την Ψηφιακή Σύγκλιση και την Διοικητική Μεταρρύθμιση».
Υπό το πρίσμα αυτό απευθύνουμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΣ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας  καθώς επίσης και στις διοικητικές της υπηρεσίες για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την άρτια και άψογη οργάνωση του εκθεσιακού γεγονότος της 43ης Π.Ε.Λ.
Είμαστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα  θα δικαιώσει όλους όσους επενδύουμε χρόνο και δυνάμεις στην επιτυχία και την μακροημέρευση αυτού του σημαντικού θεσμού για την πόλη της Λαμίας, την Περιφέρειά μας, την Χώρα μας«.