Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Παναγίτσα ενημερώνει με το παρακάτω δελτίο τύπου για τη συνάντηση που έγινε στη Νομαρχία σχετικά με το θέμα της ένταξης της συνοικίας Η στο Σχέδιο Πόλης. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Πραγματοποιήθηκε στις 01-06-2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 π.μ., στο γραφείο του κ. Νομάρχη Ευβοίας, κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου, συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου της Έξω Παναγίτσας, του νομικού συμβούλου του εν λόγω Συλλόγου, του κ. Νομάρχου, του ανωτέρω βουλευτού και υπηρεσιακών υπαλλήλων της Νομαρχίας Ευβοίας. Αφορμή της εν λόγω συναντήσεως, στάθηκε το γεγονός ότι ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση από τα αρμόδια όργανα τόσο του Δήμου Χαλκιδέων όσο και της Νομαρχίας Ευβοίας, ότι έως και τα τέλη Απρίλη του έτους 2010 θα είχε σχηματισθεί πλήρης φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών των ανωτέρω φορέων για την ένταξη του υπολοίπου της συνοικίας Η στο Σχέδιο Πόλεως της Χαλκίδας , εντούτοις έως και τον χρόνο πραγματοποιήσεως της συγκεκριμένης συναντήσεως δεν έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία που είχε αιτηθεί το αρμόδιο Υπουργείο.
Μετά το πέρας της συναντήσεως, ο κ Νομάρχης Ευβοίας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας, κατόπιν και πιέσεως του ως άνω βουλευτού, δεσμευτήκαν ότι σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών από την ημέρα πραγματοποίησης της εν λόγω συναντήσεως, θα έχουν ολοκληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις τους.
Κατόπιν τούτων και προς αποφυγή του παρατηρούμενου φαινόμενου μετατόπισης ευθυνών μεταξύ των ως άνω αρμοδίων φορέων, και για να μην χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, δεδομένου και του γεγονότος της εφαρμογής του σχεδίου << ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ>>, καλούμε τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, αναφορικά με τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις που τυγχάνουν οι μεγαλύτερες και βασικότερες, να τις εκπληρώσει το ταχύτερο δυνατόν.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν μπορούν να ανεχτούν περαιτέρω εμπαιγμό και γραφειοκρατικά και πολιτικά παιχνίδια που διαδραματίζονται εις βάρος τους και δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν με κάθε δυνατό τρόπο απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που διαιωνίζουν το πρόβλημα της μη επίλυσης του ζητήματος.
Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί την αμέριστη συμπαράσταση του βουλευτή κ. Συμεών Κεδίκογλου τόσο για την παρέμβαση του στο Υπουργείου ενώπιον του κ. Θ. Μωραΐτη, όσο και στην ανωτέρω συνάντηση με τον κ. Νομάρχη Ευβοίας.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019