Φορείς και Δήμαρχοι Εύβοιας και Βοιωτίας εκφράζουν απο κοινού την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα.

Ο Δήμαρχος Αυλίδας, Χρήστος Παύλου κάλεσε σε ανοιχτή συγκέντρωση Δημάρχου, βουλευτές, κόμματα και φορείς Εύβοιας και Βοιωτίας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ριτσώνας. Βέβαια, απο βουλευτές ήταν μόνο ο Γιώργος Παπαγεωργίου – για όσην σημασίαν έχει(!), οι κυβερνητικοί απόντες… – ήταν όμως οι Δήμαρχοι Χαλκίδας, Διρφύων, Ανθηδώνος, Σχηματαρίου και Οινοφύτων, που τάχθηκαν στο πλευρό του Δήμου Αυλίδας και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία ονομάζει… η ίδια, ως πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματας των λαθρομενταστών στη χώρας μας!!! Επίσης παραβρέθησαν στη συγκέντρωση ο αντινομάρχης, Γιάννης Αδάμ, ο Γ.Αλεξίου καθώς και πολιτευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων… μου διέφυγε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ….

Το ζήτημα έχει δύο συνιστώσες. Καταρχήν, ότι η κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά την τοπική κοινωνία και παρά τα ψηφίσματα Νομαρχίας και Δήμων, που τάσσονται κατά του «στρατοπέδου» λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα, προχώρησε στην λήψη απόφασης για δημιουργία του, μέσω του ΚΥΣΕΑ, χωρίς καν να ενημερώσει κάποιος εκ των αρμοδίων τους φορείς. Η ενημέρωση ήρθε δια του Τύπου και να μη θυμήσω τι λέει η παροιμία για αυτόν που το μαθαίνει τελευταίος!!!

Και δεύτερον εν έτει 2009 και ούσα η Χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν δύναται να κάνει λόγο για εφαρμογή «στρατοπέδων συγκέντρωσης» για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, όταν δεν υπάρχει καν πολιτική κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος, που έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσει να υφίσταται ακόμα και αν τελικά προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του το ΚΥΣΕΑ.

Ήταν και δυο ζητήματα που έθιξαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων κατά την ομιλία τους και δήλωσαν συμπαράσταση στον Δήμο Αυλίδας.

Αντίθετος για λόγους φιλοσοφίας στο «μάντρωμα» ανθρώπων δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου, που τόνισε ότι η κυβέρνηση ξύπνησε πολύ αργά και οφείλει πρώτα να διευθετήσει το θέμα φύλαξης των συνόρων πριν περάσει στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων που θα σημάνει και την υποβάθμιση των νομών μας.

Για την ευκολία με την οποία επιλέγει το Αθηνοκεντρικό κράτος πάντα τη Ριτσώνα, προκειμένου να αποφύγει να «λερώσει» την εικόνα της Αττικής έκαναν λόγο οι Δήμαρχοι Εύβοιας και Βοιωτίας, ενώ δεν αμέλησαν να αναφερθούν και σε προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης, που αφορούσαν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Ριτσώνα, στη λειτουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Θήβα, στη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών και την αδιαφορία της κυβέρνησης….

Οι φορείς της τοπικής κοινωνίας εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ούτε αυτήν την φορά να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, που και πάλι δεν έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Εύβοιας αλλά με την υποβάθμιση του τόπου.