Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας κατά τη συνεδρίαση της 30 Οκτωβρίου 2009, αποφάσισε να ζητήσει από τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να μη γίνει στη Χαλκίδα η δίκη των κατηγορουμένων αστυνομικών για το θάνατο του ανήλικου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο που έχει οριστεί για την 15 Δεκεμβρίου 2009 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας. Σε επιστολή του Νομάρχη Εύβοιας προς τον κ.Εισαγγελέα αναφέρονται τα παρακάτω:

Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής στα Δικαστήρια της Χαλκίδας που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ελεύθερη κίνηση των πεζών και οχημάτων εξαιτίας της προσέλευσης διαδηλωτών που θα προσέλθουν να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις των κατηγορούμενων αστυνομικών και τα αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας που πρόκειται να ληφθούν από την αστυνομία.
Ο αποκλεισμός του κέντρου της Χαλκίδας από τους αστυνομικούς και διαδηλωτές θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά και ίσως οικονομική καταστροφή στους εμπόρους, οι οποίοι προσδοκούν από τις εισπράξεις την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων να επιλύσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο σοβαρός κίνδυνος να προκληθούν επεισόδια και καταστροφές που προκλήθηκαν σε καταστήματα, αυτοκίνητα και περιουσίες τον περασμένο Δεκέμβρη, έχει δημιουργήσει κλίμα φόβου και ανασφάλεια σε εμπόρους, επαγγελματίες και κατοίκους της Χαλκίδας και όλοι εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη διεξαγωγή της δίκης στη Χαλκίδα.
Το Ν.Σ ζητά από τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να λάβει υπ’ όψιν του τα ανωτέρω, να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς της Χαλκίδας παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων και να ορίσει άλλο τόπο διεξαγωγής της δίκης.