Να μην προχωρήσει η ΑΓΕΤ-LAFARGE στην περιοχή Αλιβερίου στην καύση τυποποιημένων σκουπιδιών (RDF) ζητούν απο τους συναρμόδιους Υπουργούς με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής και Διαμάντω Μανωλάκου:

«Όπως πληροφορηθήκαμε το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε την αίτηση της επιχείρησης ΑΓΕΤ/LAFARGE να χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη τυποποιημένα σκουπίδια (RDF).
Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση προκαλεί την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής του Αλιβερίου αφού γνωρίζει καλό ότι η περιοχή αυτή είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής και της θαλάσσιας ρύπανσης, γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες.
Η κυβέρνηση στηρίζει την κερδοφορία της επιχείρησης σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής αφού όπως έχει αποδειχθεί η καύση των σκουπιδιών προκαλεί καρκινογόνα αέρια όπως είναι οι διοξίνες και άλλοι επικίνδυνοι ρύποι.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του Αλιβερίου και θα συνεχίσει τις προσπάθειες κατά της καύσης των σκουπιδιών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει υπόψη τις αντιδράσεις – κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου, να σταματήσει το σχεδιασμό της ΑΓΕΤ-LAFARGE και να μην δώσει άδεια για την καύση του RDF;»