Ερώτηση βουλευτών  του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών:

Καθημερινά εντείνονται οι προσπάθειες να στηθεί από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σκηνικό στη Συρία αντίστοιχο αυτού που προηγήθηκε της επέμβασης τους στην Λιβύη και το πολύμηνο αιματοκύλισμα του λαού της.
Οι πολεμικές μηχανές τους ανεβάζουν τους ρυθμούς και τις προετοιμασίες σε βάρος και του Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.
 Εδώ εντάσσεται και η μεγαλύτερη, έως σήμερα, ΝΑΤΟϊκή άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου με την επωνυμία «PROUD MANTA» που θα πραγματοποιηθεί 14-26 Φλεβάρη 2012 στο Ιόνιο, Ν.Α. της Σικελίας με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή η χώρα μας ηγείται, για όλο το 2012, των Χερσαίων Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) με το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο NDC-GR στη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας της συμφωνίας  ίδρυσης και λειτουργίας του Στρατηγείου NDC-GR, αναλαμβάνει η Ελλάδα την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, εκθέτοντας τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Η ενσωμάτωση της Ελλάδας, με την  ευθύνη διαδοχικά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και τώρα της συγκυβέρνησης, στους σχεδιασμούς και την ιμπεριαλιστική στρατηγική για την ευρύτερη περιοχή, αποκτούν ολοένα και πιο επικίνδυνες για το λαό διαστάσεις και επιβαρύνουν με δισεκατομμύρια ευρώ τους εργαζόμενους κάνοντας ακόμα πιο αβίωτη  την κόλαση των ατέλειωτων θυσιών για την πλουτοκρατία.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση:
• Ποια μέτρα θα πάρει για την ανάκληση της ΝΑΤΟικης άσκησης «PROUD MANTA»  και την ακύρωση της συμμετοχής πλοίων του πολεμικού ναυτικού σ αυτήν.
• Ποιες ενέργειες θα αναλάβει για την αναστολή της συμμετοχής στην άσκηση του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου NDC-GR στη Θεσσαλονίκη και για το κλείσιμο του;

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Ζιώγας
Θόδωρος Ιγνατιάδης
Βέρα Νικολαΐδου
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους