Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε και ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

 

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, τηρώντας τη δέσμευσή του να συμπαρασταθεί στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι με στόχο την επιβίωση της εταιρείας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Ο κ. Κεδίκογλου παρέστη στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα εργοστάσια της Εύβοιας, της Λάρυμνας, Αγίου Ιωάννη Σερβίων και από την Αθήνα με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου.
Οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει συλλαλητήριο διεκδικώντας- μεταξύ άλλων- την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων και τη ρύθμιση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει τριπλασιαστεί.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης μέχρι την παρουσίαση του σχεδίου δράσης για την προοπτική ανάπτυξης της Λάρκο, το οποίο εκπονείται από τη Γραμματεία ΔΕΚΟ του ΥΠΕΘΟ και θα τεθεί σε διάλογο με τους εργαζόμενους.
Από την πλευρά του ο βουλευτής υπογράμμισε ότι οι μέτοχοι της εταιρείας ( ΔΕΗ – ΕΤΕ) θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη συντελούν στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ μέσω των απαιτήσεων που θέτουν.
Ιδιαίτερα δε για τη ΔΕΗ ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι οποιοδήποτε σχέδιο για τη σωτηρία της εταιρείας δεν πρόκειται να ευοδωθεί, εάν δεν αλλάξουν οι όροι ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο βουλευτής έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την πορεία και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ , η οποία αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.