Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων μετά το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά στον κλάδο της, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 18 Μαρτίου:

Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, αποσαφηνίζεται ότι ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει της Β κατ. βιβλίων εσόδων – εξόδων, θα εφαρμοστεί για τα πρατήρια καυσίμων (και σειρά άλλων επαγγελματιών), από 1ης Ιανουαρίου του 2011 και όχι άμεσα. Προβλέπεται επίσης ότι «για τη μεταβατική περίοδο των εισοδημάτων του 2010 θα υπάρξουν προσαρμογές στο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα».
Άρα για εφέτος η μοναδική αλλαγή που θα επέλθει στο φορολογικό καθεστώς των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, είναι η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων λιανικής από 1ης Απριλίου και οι όποιες προσαρμογές γίνουν στο τεκμαρτό εισόδημα.
Μετά από αυτές τις διευκρινίσεις του Υπ. Οικονομικών, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ), δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο κλείσιμο των πρατηρίων την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, επιφυλάσσεται όμως να τοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019