Τα «Νέα» στο ρεπορτάζ του Διονύση Νασόπουλου για τη διαδοχή στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει και θέμα «εμφυλίου» στην Εύβοια μεταξύ ντορικών και σαμαρικών, με πρωταγωνιστές τους βουλευτές Σ.Κεδίκογλου και Κ.Μαρκόπουλο. Συγκεκριμένα αναφέρεται:  

«Εμφύλιος σε πέντε νομούς μεταξύ ντορικών – σαμαρικών»

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ κλίματος που διαμορφώνεται για τη διαδοχή Καραμανλή, είναι η «μάχη» της Εύβοιας που έλαβε χώρα χθες μεταξύ των δύο δελφίνων. ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Σύμφωνα με κομματικούς παράγοντες, στο γραφείο της οδού Μουρούζη, που αποτελεί πλέον το «στρατηγείο» του, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε χθες το πρωί με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ευβοίας κ. Κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πολιτικούς φίλους του Μεσσήνιου πολιτικού. Λίγη ώρα αργότερα, την πόρτα του γραφείου της κ. Μπακογιάννη, στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου, περνούσε- κατά τις ίδιες πηγές- ο έτερος βουλευτής Ευβοίας κ. Σ. Κεδίκογλου. Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα βρει απενάντί του στη Μεσσηνία τον κ. Ι. Λαμπρόπουλο, ο οποίος αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή του σε τοπικό επίπεδο, ενώ κεντρικά δίπολα ντορικών και σαμαρικών έχουν αρχίσει να σχηματίζονται σε αρκετούς νομούς.