Οι Ενεργοί Πολίτες απευθύνουν μια ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Άνθρωπο και ζητούν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση για επανεξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι φυλακισμένος στον Κορυδαλλό απο τον περασμένο Δεκέμβρη, με τα γεγονότα της Αθήνας.

«Με αφορμή την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει από τη Παρασκευή 10 Ιουλίου ο προφυλακισμένος για πάνω από 6 1/2 μήνες Θοδωρής Ηλιόπουλος από τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη, ένας νέος άνθρωπος που ζει στη πόλη μας για πάνω από δέκα χρόνια, κατηγορούμενος για πράγματα που δεν έκανε – όπως καταθέτει ο ίδιος στο γράμμα του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Καταφεύγει α’αυτό το έσχατο μέσο – την απεργία πείνας – γιατί όπως λέει ο ίδιος, «…είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία…»

Και ενώ περίμεναν όλοι με το κλείσιμο του εξαμήνου να αποφυλακισθεί, όπως έγινε με όλες τις άλλες ανάλογες περιπτώσεις, χωρίς να υπάρχει καμιά σοβαρή βάσιμη κατηγορία, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής του. Απελπισμένος και αισθανόμενος ότι δεν έχει άλλο μέσο άμυνας, ξεκίνησε την απεργία πείνας. Ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας μας για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Ανεξάρτητα από την πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός μας ή της καθεμιάς μας. Μπροστά μας έχουμε έναν νέο άνθρωπο, που αρνείται κάθε κατηγορία, που πολλοί από μας τον έχουν γνωρίσει από κοντά, που κινδυνεύει πλέον η ζωή του ανά πάσα στιγμή. Ένα νέο άνθρωπο που δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από την ελευθερία του, σύμφωνα με το νόμο, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του στη δικαιοσύνη, μέσα από μια δίκαιη δίκη. Δεν μπορεί κανείς μας να μείνει αδιάφορος. Κανείς άνθρωπος.

Γιαυτό την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας θα βρεθούμε για να συμπαρασταθούμε στο Θοδωρή, ώστε η επανεξέταση της αίτησης αποφυλάκισης του να έχει αίσιο τέλος και να σταματήσει την απεργία πείνας».

Ακολουθεί επιστολή του από την Α’ πτέρυγα Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού. 
 

Σήμερα,  9 Ιουλίου 2009       

 
            Στις 8 Ιουλίου, μετά από  6 1/2 μήνες  φυλακή, όπου βρέθηκα για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, κατηγορούμενος για πράγματα που δεν έκανα,  το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης μου .
 
            Είναι το μόνο βούλευμα που αποφάσισε  εξακολούθηση της κράτησης   για μια τέτοια υπόθεση, όταν όλοι οι υπόλοιποι  προφυλακισμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί. 

 
            Η απόφαση αυτή  που αποκαλύπτει προσωπική εμπάθεια και μένος εναντίον μου, που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν, ούτε και να εξηγηθούν  είναι μια απόφαση μεροληπτική, άδικη και παράνομη έτσι κι αλλιώς, όπως κάθε προφυλάκιση

 
            Απέναντι στο μίσος αυτό που  εκφράζεται σε βάρος μου, απέναντι στην άδικη «ποινή» που εκτίω έτσι κι αλλιώς ως προφυλακισμένος,  απέναντι στην  επίμονη άρνηση των δικαστών και των εισαγγελέων να δουν τα πραγματικά στοιχεία  και την αλήθεια  της υπόθεσης , απέναντι στην προφανή και πρωτοφανή διάκριση  που γίνεται σε βάρος μου, δεν έχω άλλο μέσο να παλέψω παρά μόνον το ίδιο μου το σώμα.
Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια  και να καταγγείλω την  τεράστια αδικία.

            Να καταγγείλω το μίσος και την εμπάθεια  των μηχανισμών του «ποινικού νόμου». Να καταγγείλω την αυθαιρεσία  και τη βία  μιας τυφλής  «δικαιοσύνης»   και  των ακόμη περισσότερο «τυφλών» υπαλλήλων της.

            Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου σταματώ να παίρνω τροφή  και καταθέτω δήλωση γνωστοποίησης απεργίας πείνας  στην διεύθυνση της φυλακής.

       
Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί  που γνώρισαν τη βία  των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η  αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στην δικαστική αυθαιρεσία  και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.  

 
Από τώρα τους ευχαριστώ.             

Ηλιόπουλος Θοδωρής

Φυλακές Κορυδαλλού