Ο Βασίλης Κεδίκογλου «ξαναχτυπά» με στόχο και πάλι την Περιφέρεια και τα Όργανά της, υποστηρίζοντα πως φέρουν ευθύνη για τη μη υλοποίηση αναγκαίων έργων της Εύβοιας… Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ.Κεδίκογλου αναφέρει τα παρακάτω:

«Η Κυβέρνηση, ορθώς, χορήγησε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 150 εκατομμύρια ευρώ για την αναπλήρωση των υποδομών του στόχου 2. Για την Εύβοια αναλογούν 48 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση των έργων υποδομής συντάχθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απεστάλη στο ΥΠ.ΕΘ.Ο.
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ
Πάλι λησμονήθηκε το οδικό δίκτυο της Νοτίου Καρυστίας, μιας  περιοχής που απέχει 1,5 ώρα από την Αθήνα και που είναι τόπος περιπάτου για τα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια της Κυβέρνησης. Η κατάσταση του δρόμου από την Κάρυστο έως τον Αετό είναι κακή και από τον Αετό έως και τον Πλατανιστό είναι απελπιστική ενώ από τον Πλατανιστό μέχρι και την Αμυγδαλιά, πρωτεύουσα της Κοινότητας ο Καφηρέας είναι σε κατάσταση ντροπής, τριτοκοσμική.
Είναι ντροπή τα εποπτεύοντα όργανα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να αγνοούν αυτήν την κατάσταση της ντροπής. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ισχυρίζεται και φαίνεται αληθές πως δεν εισακούεται. Όλο το έργο απαιτεί 1,5 εκατομμύριο ευρώ και αν μάλιστα δοθεί με διαπραγμάτευση σε ήδη εγκατεστημένο εργολάβο θα είναι πολύ λιγότερα.
Παραλείφθηκε επίσης για πολλοστή φορά η κατασκευή του Αλιευτικού καταφυγίου της Αμυγδαλιάς. Αυτό το αλιευτικό καταφύγιο, λόγω θέσεως, – ανοιχτό στο πέλαγος –  ίσως είναι το μόνο που ενσαρκώνει την έννοια του καταφυγίου. Ως ισχυρισμός για την παράλειψη του, αν και από ετών υπάρχει πλήρης μελέτη, προβάλλεται  η ολιγωρία του Προέδρου της Κοινότητας να οριοθετήσει τον αιγιαλό και την παραλία παρά τους υψηλούς πόρους που διαθέτει η Κοινότητα αυτή. Είναι ανεπίτρεπτο η αχρεία (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) συμπεριφορά  μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δυσφημεί Κυβερνητικές υπηρεσίες και Κυβερνητικά στελέχη. Το κόστος του καταφυγίου (για το οποίο κατασκευάζεται ο δρόμος προσπέλασης !!!) είναι το πολύ 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ο αρμόδιος νέος Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (επενδύσεων), ο οποίος έχει θητεύσει ως Κυβερνητικό στέλεχος στην Εύβοια (Νομάρχης), αναμένεται από τον λαό της Ν. Καρυστίας να αναπληρώσει τις παραλείψεις των κατώτερων στελεχών. Οι Νοτιο – Καρυστινοί δεν ζητούν τίποτε περισσότερο από αυτά που έχουν όλοι οι Έλληνες εδώ και χρόνια, ένα δρόμο και ένα λιμανάκι. Διαφορετικά η απάντηση των κατοίκων θα είναι πολύ ηχηρή και θα είναι περισσότερο ηχηρή διότι το πρόβλημα ετέθη εγκαίρως στην Περιφέρεια από ορισμένους Κυβερνητικούς βουλευτές».