Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Εύβοιας καταθέτει τις θέσεις και απόψεις της για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και την αλλαγή του εκλογικού νόμου:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που έχεί συνδεθεί πολιτικά και ιστορικά κατ’ εξοχήν με το ΠΑΣΟΚ. Πήρε υπόσταση, μορφή και ουσία από την πολιτική βούληση και τις ιστορικές αποφάσεις ενός Κινήματος που έχει επιλέξει την ιστορική του πορεία να εμπιστεύεται και να βασίζεται στη Δημοκρατία, στη λαϊκή κυριαρχία, στην αποκέντρωση της εξουσίας. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μορφή εξουσίας που συνδέεται κατά τον αμεσότερο τρόπο με τον πολίτη, που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτόν και που είναι αρμόδια για την μέριμνα και την κάλυψη των πιο απλών, των πιο καθημερινών, των πιο ουσιαστικών αναγκών του. 
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυση του έδωσε μεγάλες μάχες για την ενδυνάμωση του θεσμού, την οικονομική και θεσμική του ενίσχυση και την ανάδειξη του σε εκφραστή της λαϊκής έκφρασης και βούλησης. 
Eπι 5,5 χρόνια η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας δήλωνε ότι θα προωθήσει μια νέα μεταρρύθμιση του διοικητικού συστήματος χωρίς όμως να διατυπώσει οποιαδήποτε πρόταση για το περιεχόμενο της. 
Εμείς σαν υπεύθυνη πολιτική νεολαία έχοντας πάρει σαφή θέση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα όχι μονό οφείλουμε να πάρουμε και τώρα αλλά και να ξεκινήσουμε ένα γόνιμο και ανοιχτό διάλογο με όλους τους αρμοδίους φορείς καθώς και με τα Τοπικά συμβούλια νέων του νομού μας. 
Πιστεύουμε πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο διοικητικό χάρτη για να προχωρήσει στην ανάπτυξη και να ολοκληρώσει την αποκέντρωση .Είναι καθοριστικής σημασίας παρέμβαση για να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο -ευρωπαϊκό – λειτουργικό -αποκεντρωμένο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό κράτος .Η συνένωση των δήμων και η καθιέρωση αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης πρέπει γίνει με βάση χωροταξικά- λειτουργικά και αναπτυξιακά κριτήρια , παίρνοντας υπόψη τις μεταβολές στην επικοινωνία , στις μεταφορές , στην τεχνολογία αλλά και τις τοπικές – όχι τοπικιστικές – ιδιομορφίες . Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε δημόσια διαβούλευση , ώστε να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές και να δοθεί η καλύτερη λειτουργική λύση προς το κοινό καλό. Είναι αυτονόητο
πως διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς ξεκάθαρο και αυξημένο προσδιορισμό αρμοδιοτήτων καθώς και χωρίς αύξηση της χρηματοδότησης προς τους οργανισμούς πολύ φοβουμαστέ θα πέσει στο κενό…  
 
 
Πολύ συζήτηση έχει προκαλέσει το γεγονός της αλλαγής του εκλογικού νομού. Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπία της Νεολαίας Πασοκ Εύβοιας αποτελούμενη από τον Κώστα Θαλασσινο, Πέτρο Ρουσόδημο και Τριανταφύλλου Βασίλη(μελη της Ν.Ε. Νεολαίας) συνάντησε τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Τον πολίτικο που ο Γ.Α. Παπανδρεου έχει αναθέσει το δύσκολο αλλά και σημαντικό έργο της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο κύριος Παπαϊωάννου μας ειπε τα εξης:» Οι βασικοί άξονες αλλά και οι λεπτομέρειες του νέου εκλογικού νόμου έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα μας και τώρα που γίναμε κυβέρνηση ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο η σύνταξη του νομοσχεδίου. Μιλάμε για 160 έως 180 μονοεδρικές περιφέρειες και τις υπόλοιπες ευρείες περιφέρειες και για συνδυασμό σταυρού και λίστας . Ο νέος εκλογικός νόμος θα λύσει πολλά προβλήματα που συνδέονται με τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος , όπως το μαύρο πολιτικό χρήμα, το ρουσφέτι και η εξάρτηση από οικονομικά συμφέροντα . θα γίνει ελεύθερη η επικοινωνία και ξεκάθαροι οι όροι του πολιτεύεσαι . θα αναβαθμιστεί έτσι το κύρος των βουλευτών και του κοινοβουλίου και θα εξασφαλιστεί η αυτονομία της πολιτικής . παράλληλα ο εκλογικός νόμος θα δίνει πολιτική σταθερότητα που είναι βασικός όρος για μια αξιόπιστη διακυβέρνηση. Δεν θα υπάρχουν βουλευτές δυο ταχυτήτων αφού όλοι θα έχουν λαϊκή νομιμοποίηση».  
Η δυσπιστία που υπάρχει ειδικά από τους νέους είναι μεγάλη και με μια τέτοια αλλαγή του εκλογικού νόμου γίνεται ένα πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα έτσι ώστε οι πολίτες να ξαναεμπιστευτούν την εν γένει πολιτική ζωή του τόπου μας.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019