Με πολλές συμμετοχές εθελοντών και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  ο  εθελοντικός καθαρισμός του βυθού της παραλίας, την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 και ώρα 10:00 το πρωί.

Στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΧ και την υπηρεσία καθαριότητα του Δήμου, καθοριστική ήταν η  εθελοντική συμμετοχή των συλλόγων α) Υποβρύχιων Ενασχολήσεων (Υ.ΕΝ) και β) Ελεύθερης Αυτόνομης Κατάδυσης (ΕΣΕΑΚ), οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον καθαρισμό του βυθού της παραλίας.
Η έλλειψη σεβασμού του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είχε ως  αποτέλεσμα, να εξαχθούν απ’ το βυθό μεγάλες ποσότητες από κάθε λογής μπουκάλια, ποτήρια, τζάμια (?), σίδερα, σχοινιά, είδη αλιείας (καλάμια, πετονιές, αγκίστρια κλπ) που ήταν και το μεγαλύτερο μέρος των θαλασσίων απορριμμάτων, καθώς επίσης ρόδες αυτοκινήτων και είδη επίπλωσης των καταστημάτων (καρέκλες, τραπέζια…).
Θλιβερή ήταν η διαπίστωση των όσων σε προηγούμενο δελτίο τύπου ο Δήμος είχε καταγγείλει, καθώς από τη καταστροφική μανία ορισμένων, μικροί μαντεμένιοι κάδοι, καλάθια απορριμμάτων, ταμπλό ανακοινώσεων του δήμου και μπάρες, ήταν πεταμένα στο βυθό.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συλλόγους και συγχαίρει κάθε δύτη αλλά και όσους συμμετείχαν με τα σκάφη ή με εξοπλισμό που διέθεσαν ξεχωριστά, για την επίπονη και εν μέρει επικίνδυνη προσπάθεια που κατέβαλλαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τον καθαρισμό του βυθού της παραλίας. 
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος καταλήγει: «Οι θάλασσές μας και ο πλούτος τους, για γενιές ολόκληρες αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν  πηγή ζωής και ανάπτυξης του τόπου μας. Ως ελάχιστο σεβασμό που μπορούμε να επιδείξουμε εμείς σήμερα, είναι να τις σεβόμαστε και να τις προστατεύουμε