Με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κ.Κατερίνα Περλεπέ, ζητά την κατάθεση στη Βουλή όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τα συμβόλαια προπώλησης νικελίου της ΛΑΡΚΟ και με την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της Εταιρίας  για διευθέτηση (σπάσιμο) των συμβολαίων πώλησης (hedging),  για το 2008 και 2009.

 

Στην ερώτησή της η βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Επί τέσσερα χρόνια οι διοικούντες τη ΛΑΡΚΟ αρνούνται να αποκαλύψουν με ποιες Τράπεζες, σε ποιες τιμές αναλυτικά και με ποιους όρους, η Εταιρία έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα συμβόλαια όπως επίσης, η σημερινή Διοίκηση, δεν έχει δώσει στοιχεία για  την πρόσφατη διευθέτηση κλεισίματος των συμβολαίων τις ζημιές που προκλήθηκαν και την ποινή που επεβλήθη από τη διευθέτηση αυτή.
Τα ερωτήματα που απευθύνει η κυρία Περλεπέ προς τους Υπουργούς μαζί με το αίτημα για την κατάθεση εγγράφων είναι τα ακόλουθα:
1. Πόσα χρήματα έχασε συνολικά αλλά και κατ’ έτος η Εταιρία ΛΑΡΚΟ από την προπώληση του νικελίου.
2.  Πόσα χρήματα ζημίωσε τη ΛΑΡΚΟ η τελευταία διευθέτηση.
3. Πόσα επί πλέον χρήματα έδωσε η Εταιρία για να διαγράψει την υποχρέωσή της να πουλά με τα συμβόλαια προπώλησης που είχε συνάψει για το 2008 και το 2009 και κατ’ αντιστοιχία, πόσα κέρδισαν οι Τράπεζες από το κλείσιμο του hedging για τα δύο αυτά έτη.
4. Αν υπάρχει προστασία της Εταιρίας από την πτώση τιμών του νικελίου για το τρέχον έτος και για το 2009  ή η ΛΑΡΚΟ έχει μείνει πλήρως ακάλυπτη στη διεθνή κρίση.
5. Ποια είναι πλέον η προοπτική της Εταιρίας και με βάση ποιο επιχειρηματικό σχέδιο.
6. Πώς θα παρέμβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για να προστατευθεί και να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ, από την αδιαφανή διαχείριση, και τα κάθε είδους αποτυχημένα σχέδια που εφαρμόζει η Διοίκησή της τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Για όλα τα παραπάνω ζητείται να κατατεθούν στη Βουλή στα πλαίσια αυτής της ερώτησης τα συγκεκριμένα στοιχεία, που αναφέρονται στα ερωτήματα, δηλαδή συμβάσεις, απολογισμοί, εκθέσεις και κάθε έγγραφο σχετικό με τις διαχειριστικές πράξεις σύναψης ή κλεισίματος του hedging που έγινε πρόσφατα.